Ria Doedel benoemd tot interim-directeur PWN

Ria Doedel, voormalig directeur van het Limburgse waterleidingbedrijf WML, is benoemd tot interim-directeur van het Noord-Hollandse waterbedrijf PWN. Zij neemt per direct de werkzaamheden over van Joke Cuperus, die is ontslagen. De Raad van Commissarissen en de provincie Noord-Holland hebben het vertrouwen in Cuperus opgezegd.

De provincie is de enige aandeelhouder van het waterbedrijf en is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de drinkwatervoorziening. Cuperus laat in een reactie in het Noord-Hollands Dagblad weten het niet eens te zijn met haar ontslag. “Ik ben daar nog over in gesprek met PWN”, laat ze aan de krant weten. Ze wil verder niets over de kwestie zeggen.

Nieuwe uitdaging
Cuperus was sinds november 2015 algemeen directeur van PWN. Ria Doedel neemt haar werkzaamheden voorlopig over en is benoemd tot interim-directeur, waarschijnlijk voor een periode van zes tot twaalf maanden. Doedel gaf sinds 2007 leiding aan het Limburgse waterbedrijf WML, maar legde daar per 1 januari 2020 haar functie neer omdat ze toe was aan een nieuwe uitdaging. De provinciewoordvoerder laat weten dat Doedel de uitdagingen van PWN zo snel mogelijk adequaat gaat oppakken. “Ze is aangesteld om de situatie de komende periode vlot te trekken en PWN slagvaardig voor de toekomst te maken.”

Zorgen over functioneren
Wat de precieze reden is voor de vertrouwensbreuk en het ontslag van Cuperus, blijft vooralsnog onduidelijk. De provincie laat weten dat het opzeggen van het vertrouwen een gezamenlijk besluit is geweest en dat er al eerder zorgen waren over het functioneren van Cuperus. Welke problemen er spelen, wil de provincie nog niet bekendmaken.