Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Zoek Evenementen

Evenement Views Navigation

Evenementen Search

augustus 2018

Boskalis Beach Cleanup Tour | 1-15 augustus

1 augustus | 08:00 - 15 augustus | 17:00
hele Nederlandse kust

Voor de zesde keer organiseert de stichting De Noordzee met zoveel mogelijk vrijwilligers een schoonmaakactie langs de Nederlandse stranden. De actie, de Boskalis Beach Cleanup Tour, gaat van start op woensdag 1 augustus op de stranden van Cadzand en Schiermonnikoog. Per dag worden er twee etappes tegelijkertijd gelopen: één etappe in het noorden en één etappe in het zuiden van het land. De tour eindigt op woensdag 15 augustus met een presentatie van de resultaten op het strand van Zandvoort.…

Meer weten »

Symposium on Polyelectrolytes | 26-31 augustus

26 augustus - 31 augustus
Wageningen

12e bijeenkomst in de ISP serie van conferenties sinds 1995, over de fysica en fysische chemie van polyelectrolyten, met de nadruk op het begrip hoe elektrostatische interacties het gedrag van synthetische en biologisch geladen macromoleculen in oplossing bepalen en beïnvloeden.

Meer weten »

Stockholm international water week | 26-31 augustus

26 augustus - 31 augustus
Stockholm

Jaarlijkse internationale conferentie over mondiale waterproblemen en de uitvoering de Agenda 2030 van de Verenigde Naties, in het bijzonder Sustainable Development Goal number 6 on water. Centrale thema is dit jaar: water, ecosystems and human development. Hoogleraar Mark van Loosdrecht van TU Delft krijgt, samen met de Amerikaanse hoogleraar Bruce Rittmann van Arizona State University, de Stockholm Water Prize uitgereikt.

Meer weten »

Impacts of sea-level rise from past to present | 26-29 augustus

26 augustus - 29 augustus
Utrecht

Inqua-pages wetenschappelijke conferentie speciaal voor beginnende onderzoekers (ECR's) die werken met verandering op zeeniveau. De conferentie omvat twee dagen van mondelinge en posterpresentaties door ECR's, uitnodigde keynote-lezingen, een eendaagse excursie naar de Rijndelta en Hollandse kustvlakte met een conferentiediner en een openbare 'Science and Society'-avondsessie.

Meer weten »

september 2018

AquaTech Mexico 2018 | 4-6 september

4 september - 6 september
Mexico

Internationale vakbeurs op het gebied van waterbehandeling.

Meer weten »

HydroNET live: Slim waterbeheer kent geen grenzen | 13 september

13 september
Amersfoort

Seminar over de digitale revolutie in het waterbeheer met ICT, big data en modellen. De capaciteit van watersystemen wordt optimaler benut door samenwerking over de beheergrenzen heen en koppeling van informatiesystemen en systeemkennis. En over hoe kunnen burgers bijdragen aan een slimmer stedelijk waterbeheer?

Meer weten »

Water in smart cities: groenblauwe daken | 19 september

19 september
Nijmegen

Seminar over het inzetten groenblauwe daken als oplossing voor klimaatproblemen in de stad met thema’s als water en temperatuur, gestuurde afvoer, waterkwaliteit en concrete opbrengsten vanuit de Community of Practice groenblauwe daken.

Meer weten »

Landelijke POV-dag | 20 september

20 september
Leeuwarden

Jaarlijkse themadag van de werkgroep Projectoverstijgende verkenningen (POV’s) van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP)over piping dat kan optreden bij dijken. Steeds meer verkenningen van dijkversterkingsprojecten naderen hun eindpunt. Dat betekent dat de komende maanden veel kennis en ervaring vastgelegd wordt in rapporten en richtlijnen.

Meer weten »

European water tech week Leeuwarden 2018 | 24 – 27 september

24 september | 08:00 - 27 september | 17:00
Leeuwarden

Verbinding van alle watertechnologie hubs in de wereld rond de thema’s waterschaarste, watervervuiling, circulaire economie en  water & gezondheid. Onderdelen van het programma zijn onder meer het jaarlijkse Wetsus congres en Water link van WaterAlliance. Het evenement is verbonden aan het feit dat Leeuwarden in 2018 culturele hoofdstad van Europa is.

Meer weten »

RWS Natuurdag 2018 | 27 september

27 september
Werkendam

Bijeenkomst bedoeld voor iedereen binnen Rijkswaterstaat die in zijn of haar werk te maken heeft met natuurregelgeving en –beleid De ochtend zal in het teken staan van verbinding van natuur. De dag wordt afgesloten met een excursie naar het natuurgebied de Biesbosch en project de Noordwaard. Thema van de dag: de natuur verbindt ons en wij verbinden de natuur.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen