Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

januari 2020

Dijkbeheer en biodiversiteit | 29 januari

29 januari | 08:30 - 12:30
Nijmegen

Ochtendbijeenkomst over het inspelen op de flora en fauna bij het beheer van een grasdijk.

Meer weten »

Assessment and quantification methodologies for water security | 29 januari

29 januari | 09:30 - 17:00
Nieuwegein

Internationale workshop van de werkgroep Water Security van technologieplatform Water Europe over waterbeschikbaarheid en het belang van een goed raamwerk voor water governance.

Meer weten »

Expertmeeting Masterplan Aardwarmte | 29 januari

29 januari | 13:00 - 17:00
Bunnik

Middagbijeenkomst over de voortgang Masterplan Aardwarmte met 2 werksessies van ieder een uur. De zes centrale thema’s zijn: rendabele projecten, landelijke wet- en regelgeving, veilige en effectieve geothermieprojecten, maatschappelijk draagvlak, aansluiting op warmtenetten en innovatie.

Meer weten »

NHI de verbindende factor | 30 januari

30 januari
Amersfoort

Jaarlijkse NHI-dag over de nieuwste ontwikkelingen rond het Nederlands Hydrologisch Instrumentarium (NHI), de ‘gereedschapskist’ met hydrologische basisdata en software-tools om deze data bruikbaar te maken voor hydrologische modellen.

Meer weten »

Risicodialoog ruimtelijke adaptatie | 30 januari

30 januari | 11:00 - 12:00
on line

Webinar over de voorbereiding van een risicodialoog ruimtelijke adaptatie als vervolgstap op de stresstest die duidelijk heeft gemaakt wat de kwetsbaarheden als gevolg van wateroverlast, hittestress, droogte en overstromingsrisico’s. Bij de voorbereiding spelen vragen rond het schaalniveau, de aard van de dialoog (intern of extern dialoog en het doel (bewustwording creëren, wijkaanpak formuleren, strategie bepalen). Deelnemers zijn in iedere geval Yigall Schilp van Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie en Thomas Klomp van Samen Klimaatbestendig.

Meer weten »

Dag van #mijn dijk | 31 januari

31 januari
landelijk

Als onderdeel van de landelijke #hohohoogwater campagne (van 25 januari tot 4 februari) die aandacht voor hoogwaterbescherming, doen de organisatoren een oproep aan iedereen om op 31 januari een selfie te maken en de foto te posten op sociale media met #mijndijk. Laat zien welke dijk jou beschermt tegen het hoge water.

Meer weten »

februari 2020

Wereld wetlands dag 2020 | 2 februari

2 februari
wereldwijd

Jaarlijks op 2 februari is het World Wetlands Day. Een internationale dag die de Conventie van Ramsar (Iran) onder de aandacht brengt die op 2 februari 1971 werd ondertekend voor de bescherming van belangrijke watergebieden (draslanden / wetlands).  Bekende Ramsar locaties in Nederland zijn de Oosterschelde, de Grevelingen, de Haringvliet, de Oostvaardersplassen en de Waddenzee. Thema van dit jaar is Wetlands en biodiversiteit.

Meer weten »

Wetlands van de Oostvaardersplassen | 2 februari

2 februari
Almere

Bij gelegenheid van World Wetlands Day organiseert het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders een evenementendag met moerassafari, workshops zoals Maak je eigen mini-moeras en een spoedcursus moerasvogels voor dummies.

Meer weten »

Nationale Conferentie Circulaire Economie | 3 februari

3 februari
Den Haag

Tweede nationale conferentie over een andere manier met onze producten omgaan: bijvoorbeeld door ze te repareren, niet meer te kopen, te delen, te hergebruiken. Centraal thema van deze editie is het hoger komen op de ladder richting een Circulaire Economie. (al volgeboekt)

Meer weten »

VSK vakbeurs | 4 -7 februari

4 februari - 7 februari
Utrecht

Installatievakbeurs met dit jaar als thema ‘Midden in de toekomst’. De installatiesector is in transitie en de vraag naar kennis over de ontwikkelingen en de praktische implementatie is groter dan ooit. Veel aandacht voor de energietransitie, digitaliseringsprocessen en de inzet van de nieuwe generatie installateurs. Ook is er een 'smart homes & intelligent buildings”-lane met exposanten.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen