Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

oktober 2019

Start Week van het water | 16 oktober

16 oktober
hele land

Ook dit jaar organiseert het samenwerkingsverband van water instanties Ons Week van 16 t/m 27 oktober weer een week vol met leerzame en verrassende activiteiten door heel Nederland die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming? De komende weken zullen steeds meer evenementen bekend worden gemaakt. Bekijk daarvoor de agenda, met kaart, op de website.

Meer weten »

Innovatiemiddag monitoring waterkwaliteit; ‘Versnellen? Eerst inspiratie!’ | 17 oktober

17 oktober

Vanuit twaalf organisaties initiëren we op donderdag 17 oktober een gezamenlijke innovatiemiddag monitoring waterkwaliteit op de Wageningen Campus. Het gekozen thema is: 'Versnellen? Eerst inspiratie!’. Wat levert deelname aan deze kennisdeelbijeenkomst op? Dat is elkaar beter leren kennen, kennismaken met relevante innovaties, en meer inzicht krijgen in de behoeften van vragers/gebruikers van monitoringsprogramma’s. Vanuit de aanbod- en vraagkant gaan we tijdens deze kennisdeelbijeenkomst ook bediscussiëren welke nieuwe innovaties in monitoring (versneld) te implementeren, en hoe technische en bestuurlijke drempels weg…

Meer weten »

Monitoring waterkwaliteit – Versnellen? Eerst inspiratie! | 17 oktober

17 oktober | 12:30 - 16:30
Wageningen

Middagbijeenkomst over innovaties op het gebied van monitoring van de kwaliteit van oppervlaktewateren, met onder meer discussie over innovaties een versnelde invoering mogelijk maken en hoe technische en bestuurlijke drempels kunnen worden weggenomen.

Meer weten »

12e Goudse Waterconferentie | 17 oktober

17 oktober | 13:00 - 17:00
Gouda

12e Goudse Waterconferentie over het Kaderbesluit Bodemdaling Binnenstad en de Watervisie ‘Gouda leeft met water’. In een afsluitende paneldiscussie zal worden ingegaan op de overeenkomsten en verschillen tussen beide lijnen, hoe ze elkaar kunnen versterken en wat dat betekent voor de vervolgprocessen.

Meer weten »

Barrièrewerking op grondwaterstroming | 17 oktober

17 oktober | 13:30 - 16:30
ntb

Middagbijeenkomst met als thema 'Barrièrewerking: het effect van ondergrondse objecten op de grondwaterstroming'. Over het cumulatieve effect op grondwater van ondergronds constructies zoals kelders, tunnels en damwanden.

Meer weten »

Jong en oud in de hydrologie | 17 oktober

17 oktober | 18:30 - 22:00
Rotterdam

Kennis maken met de helden achter onze hydrologische parameters, functies en theorieën? Weten waar Nederlands hydrologen deze dagen zoal aan werken? Avondje discussiëren over het verleden, heden en toekomst van de hydrologie? Dit keer met Bram Bot, bekend van het Grondwaterzakboekje.

Meer weten »

Nederland 2100: ruimtelijk perspectief versnelde zeespiegelstijging en klimaatverandering | 18 oktober

18 oktober - 31 oktober
Wageningen

Symposium over de verwachte zeespiegelstijging met anderhalve meter tot het jaar 2100 en wellicht 6 – 10 meter in de eeuw(en) daarna. Kunnen we nog droge voeten houden? Welke consequenties heeft dat voor de ruimtelijke inrichting van Nederland? Welke gebieden geven we op en welke gebieden blijven we beschermen?

Meer weten »

Aquarama Trade Fair 2019 | 24 oktober

24 oktober
Leuven, België

Vakbeurs voor watertechnologie in België.

Meer weten »

Water in de 21e eeuw – Hoe laten wij de samenleving toe? | 31 oktober

31 oktober
Leiden

KNW-bijeenkomst met workshops over de veranderende maatschappij en hoe de watersector op die verandering kan inspelen. Centrale vragen zijn: Voor wie doen we dat? In welke omgeving werken we eigenlijk? Hoe laten we ‘de’ samenleving toe? Hoe stellen we ons open naar de wensen en expertise van anderen? De bijeenkomst gaat op zoek naar de antwoorden op deze lastige vragen.

Meer weten »

november 2019

Amsterdam International Water Week | 4 – 8 november

4 november - 8 november
Amsterdam

Twee jaarlijks evenement rond mondiale watervraagstukken met als hoogtepunten de AIWW-conferentie en de AquaTech Amsterdam vakbeurs.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen