vrijdag, maart 31, 2023

Pilz

veelzijdig in veiligheid
Pilz is een mondiale aanbieder van producten, systemen en diensten op het gebied van automatisering. Wij zijn uw partner als het gaat om veiligheid voor mens, machine en milieu. Bij alles wat wij doen, willen wij de wereld veiliger maken. De visie van Pilz: The spirit of safety.

Pilz denkt verder
In bedrijven is vaak een duidelijke scheiding tussen het process-deel en de machines die bijvoorbeeld de verpakking verzorgen. Meestal worden deze onderdelen letterlijk gescheiden door een muur. Uniek is dat Pilz de kennis heeft van het veilig maken en houden van de bedrijvigheid aan beide kanten van deze muur. De koppeling van deze twee werelden leveren voordelen op het gebied van veiligheid op.

Pilz en HAZOP
HAZard and OPerability Study (HAZOP) wordt binnen de procesindustrie gebruikt om gevaren van procesapplicaties te identificeren en vast te leggen. Pilz ondersteunt bij dit gevaren-inventarisatieproces door plaats te nemen in multidisciplinaire HAZOP-teams. Als onafhankelijke partij met wortels verankerd in het thema ‘veiligheid’, is Pilz in staat samen met bedrijven het maximale uit de HAZOP-sessies te halen. Aan de expertises veiligheid en risicomanagement die voortkomen uit de machinerichtlijn, heeft Pilz HAZOP toegevoegd.

Pilz en machineveiligheid
In de constructiefase, tijdens de werking of bij het retrofitten van een machine: fabrikanten en exploitanten hebben er uiteraard belang bij en zijn vaak ook wettelijk verplicht om potentiële veiligheidsrisico’s voor mens en machine vroegtijdig te herkennen en te elimineren. Pilz biedt uitgebreide en op de specifieke eisen van uw bedrijf afgestemde veiligheidsdiensten gedurende de gehele machinelevenscyclus.

Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact op met Pilz voor meer informatie via info@pilz.nl of 0347 320 477

Specialisme

HAZOP

Machineveiligheid

Riscicobeoordelingen

Adres Havenweg 22, 4131 NM Vianen
Telefoon 0347 – 320477
Email info@pilz.nl
Website www.pilz.nl
Social media kanalen Facebook | Linkedin | Twitter

Onbeperkt premium artikelen voor € 15,- per jaar

X