VEGA investeert in de technici van de toekomst door een serie sensoren te doneren aan Goflex/Vakwijs

VEGA sensoren

VEGA, leverancier van high-end meetapparatuur uit Duitsland, investeert in de technici van de toekomst door een serie sensoren te doneren aan Technisch Trainingscentrum Vakwijs en Opleidingsbedrijf Goflex. De drukopnemers en radarniveaumeter zullen worden ingezet in proces skids voor de cursussen Maintenance.

VEGA levert een aantal drukopnemers uit de nieuwe 2020-serie en een 80Ghz radarniveaumeter aan Vakwijs, waar technische trainingen worden aangeboden. De sensoren zullen worden gebruikt in de proefopstellingen (skids) waar technici in opleiding ervaring kunnen opdoen met industriële installaties.

Industriële meet- en regeltechniek wordt steeds verder gedigitaliseerd. Opleidingen hebben echter niet de budgetten om hun skids van de nieuwste apparatuur te voorzien. “Met deze moderne sensoren van VEGA denken we de aansluiting op de praktijk voor onze cursisten en technici in opleiding beter te kunnen maken”, vertelt Michaël Elsenbach, adviseur bij zowel Vakwijs als Goflex.

De VEGA sensoren waren eerder dit jaar besteld op specificatie voor een klant in de industrie. “Maar die blijken niet meer nodig te zijn”, vertelt Thomas Hendriks van VEGA. “Je kunt dan wachten tot je een nieuwe klant vindt die precies die procesaansluiting en dat drukbereik zoekt, of je investeert in de technici van de toekomst en geeft ze aan een onderwijsinstelling.”

Elsenbach laat de sensoren inbouwen in de skids, maar heeft ook plannen om de sensoren te gaan gebruiken voor demo-opstellingen die op open dagen voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) opleidingen van Goflex worden ingezet. “Het is lastig om voldoende mensen te interesseren voor een technische opleiding. We hebben inmiddels zelf ervaren dat je de jeugd enthousiast maakt als je laat zien dat je een drukopnemer met een smartphone in bedrijf kunt nemen. Met deze moderne VEGA sensoren kunnen we makkelijker aspirant technici werven dan met analoge metertjes en schroefwerk.”

Ook VEGA hoopt op een zekere spin-off van de samenwerking. Hendriks: “Het is belangrijk dat de technici van de toekomst al tijdens hun opleiding vertrouwd raken met moderne meetapparatuur, maar we hopen ook dat ze zullen ervaren dat onze VEGA meetinstrumenten intuïtief en prettig werken. Uiteindelijk bepalen de leerlingen van nu hoe de fabrieken van de toekomst er uit zullen komen te zien.”

https://www.vega.com/nl-nl/producten

VEGA sensoren – Meer waternieuws lezen?