woensdag, mei 31, 2023

Nieuws watersector op WaterForum

Wetterskip Fryslân gaat Amerikaanse rivierkreeft monitoren

0
De komende drie jaar monitort Wetterskip Fryslân de Amerikaanse rivierkreeft. Het Friese waterschap onderzoekt de aanwezigheid en de verspreiding van deze uitheemse kreeften in de Friese wateren en hoopt daarmee in beeld te krijgen waar de kreeften leven, hoeveel het er zijn en welke schade ze toebrengen.

Vlaams eiwitbedrijf maakt drinkbaar water van varkensbloed

0
Het West-Vlaamse eiwitbedrijf Veos investeerde 2 miljoen euro in een waterzuiveringsinstallatie die dagelijks tot 150 kubieke meter dierlijk bloed filtert tot drinkbaar water. Het bedrijf zal dankzij deze nieuwe zuiveringsinstallatie 40 procent minder grondwater gebruiken, doordat ze het gefilterd water circulair inzet in haar productie.

Bewoners mogen letterlijk ruiken aan aquathermie in Zierikzee

0
In het Kaaskenswater in Zierikzee onderzoekt Waterschap Scheldestromen of het water gebruikt kan worden voor aquathermie. Sinds 16 mei wordt met een pompinstallatie het water van het Kaaskenswater in beweging gebracht. Bewoners wordt gevraagd om te laten weten of zij overlast door stank ervaren.

Evides ziet effect gestegen energieprijzen terug in waterverbruik

0
In 2022 leverde Evides Waterbedrijf 157,5 miljoen m3 drinkwater, vrijwel evenveel als het jaar ervoor. Het waterverbruik in de droge lente en zomer was hoger dan het jaar ervoor, maar daalde in het najaar tot onder het niveau van 2021. Evides zegt dat dit waarschijnlijk heeft te maken met de gestegen energieprijzen, waardoor mensen korter douchten.

Scheldestromen gaat twee nieuwe gemalen bouwen

0
Het dagelijks bestuur van het Zeeuwse waterschap Scheldestromen vraag aan de algemene vergadering van het waterschap een krediet van 5,5 miljoen euro voor de bouw van twee nieuwe gemalen in Zeeland. Op 8 juni neemt de algemene vergadering daarover een besluit. 

Hét Nationale Watersymposium

0
Op 8 juni bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort De recente droge zomers maakten duidelijk hoe belangrijk voldoende beschikbaarheid van water is. Bovendien worden de lozingseisen...

750-jarig bestaan Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard

0
Op 14 mei 2023 herdenkt Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard het 750-jarig bestaan. Het Hoogheemraadschap van Schieland geldt als het tweede oudste waterschap van...

Miljoenste vis door vislift Heteren in de Linge 

0
Een Brasem passeerde als miljoenste vis de vislift aan de Muskushouwsestraat in Heteren in de Linge, blijkt uit cameragegevens van het bedrijf dat de...

Nog meer lozingen met dioxaan Twentekanaal moeten voorkomen worden, aldus KWR

0
Er zijn geen directe toxische milieueffecten van de lozing met dioxaan in het Twentekanaal, afkomstig van chemiebedrijf KLK Kolb in Delden, te verwachten. Hoe...

Nog meer nieuws uit de watersector lezen? Lees onze persberichten of personalia’s. Of bekijk onze social media kanalen met nog meer nieuws! LinkedInTwitter.

Geïnteresseerd in infra nieuws lezen? Dat kan op OTAR.
Geïnteresseerd in industrie nieuws lezen? Dat kan op Process Control.