Tauw vanaf november onder nieuwe leiding

Per 1 november 2018 draagt Annemieke Nijhof haar functie als ceo van Tauw Group BV over aan Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel. Met de 46-jarige Branderhorst en 42-jarige Van Roessel krijgt het advies- en ingenieursbureau een jong directieteam. Vertrekkend ceo Nijhof blijft als adviseur inzetbaar voor bijzondere klantvragen, zoals mediation en complexe bestuurlijke vraagstukken.

De 52-jarige Nijhof heeft het bureau in zeven jaar geleid naar een financieel gezonde, participatief georganiseerde organisatie met een solide Europese basis. Zij vindt het nu tijd voor een nieuw directieteam, mede omdat ze zoekt naar een andere balans tussen werk en privé. De nieuwe tweekoppige directie heeft een gelijkwaardige directieverantwoordelijkheid en werkt met een portefeuilleverdeling. Branderhorst wordt als voorzitter van de directie het boegbeeld van Tauw. Branderhorst: “Dit is voor ons een prachtige stap, om vanuit onze huidige managementposities de stap naar het directieteam te maken. Tegelijk zijn we blij dat Annemieke bij Tauw actief blijft.”

Nieuwe directie komt uit de eigen organisatie
Branderhorst en Van Roessel komen beiden voort uit de eigen organisatie. Het nieuwe directieteam wil naar eigen zeggen verder bouwen op het in de afgelopen jaren door Nijhof neergelegde fundament. “Met de specifieke kennis en vaardigheden van onze adviseurs in binnen- en buitenland kan Tauw invulling geven aan de huidige maatschappelijke vraagstukken van klimaatverandering en inrichting van de leefomgeving”, aldus de nieuwe Tauw-directie. “Onze uitdaging als directie is nu om deze koers in te vullen met durf, plezier, een gezond financieel rendement en een sterkere focus op onze Europese activiteiten.” De keuze voor een tweehoofdige leiding past volgens het ingenieursbureau bij de huidige omvang van Tauw en houdt de korte lijnen tussen directie en senior management in stand.