De Wereld Water Week wordt georganiseerd door het Zweedse waterinstituut SIWI.

Het programma van de Wereld Water Week, die in Zweden plaats vindt van 27 augustus tot 1 september, staat in het teken van het verminderen van vervuiling, het besparen van water en hergebruik van water. Zo’n 3.000 regeringsleiders en waterexperts zoeken samen in meer dan 200 sessies naar oplossingen. Tijdens de aftrap van de Wereld Water Week stond de financiering centraal.

Het Netherlands Water Patnership heeft de bijdragen van Nederlandse deelnemers per dag in kaart gebracht. Deltares, IRC en de MAX Foundation verzorgen presentaties. Minister Schultz was maandag aanwezig bij de opening en hield een pleidooi voor integraal watermanagement. Nieuws over de Nederlandse inbreng is te lezen via www.dutchwatersector.com.

Tijdens de Wereld Water Week wordt de Stockholm Water Prize uitgereikt. Dit jaar is de prijs toegekend aan de Amerikaanse professor Stephen McCaffrey. Hij krijgt de prijs voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het internationaal waterrecht. McCaffrey gaf juridisch advies aan verschillende staten die onenigheid hadden over water, zoals Argentinië, Uruguay, Pakistan en India.