Simone Steendijk wordt secretaris-directeur voor Hollandse Delta

Simone Steendijk (1967) start op 1 september als secretaris-directeur van waterschap Hollandse Delta. Ze was 14 jaar werkzaam bij de politie, onder meer als districtschef in Rotterdam-Rijnmond en korpschef van de regio Brabant Zuid-Oost. Eerder werkte ze als terminalmanager bij ECT in de Rotterdamse haven en bij de Koninklijke Luchtmacht als logistiek manager. De afgelopen jaren was zij coach/consultant in Canberra, Australië.

Met de komst van een permanente secretaris-directeur en het aantreden van Jan Bonjer als de nieuwe dijkgraaf (sinds 1 mei), komt er een einde aan de interim-periode die startte met het plotselinge vertrek van dijkgraaf Ingrid de Bondt in februari 2019.

“Waterschap Hollandse Delta spreekt me aan vanwege het vitale belang van watermanagement voor Nederland en de maatschappelijke rol die het waterschap daarbinnen vervult”, beschrijft Simone Steendijk haar keuze. “Het waterschap is een organisatie in beweging met een veranderende context van klimaatontwikkelingen, duurzaamheid en de bijdrage aan de circulaire economie. In eerdere functies heb ik het werkgebied van Hollandse Delta leren waarderen door de open en oprechte arbeidscultuur, waar men geen blad voor de mond neemt en passie heeft voor het werk. Een cultuur waarbinnen ik me prima thuis voel.”

Met de indiensttreding van Steendijk zit het werk voor Eric Jongmans erop. Hij sprong vanaf 1 april 2019 bij Hollandse Delta in als secretaris-directeur. Daarvoor kwam hij over van waterschap Rivierenland.