Remco Bosma beëdigd als dijkgraaf HHNK

Commissaris van de Koning van Noord-Holland Arthur van Dijk heeft Remco Bosma beëdigd als nieuwe dijkgraaf voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Bosma begon zijn carrière begin jaren ’90 als ingenieur waterbeheer bij het Hoogheemraadschap van de Uitwaterende Sluizen in Kennemerland en West-Friesland, in 2003 opgegaan in het huidige HHNK. De afgelopen vier jaar was hij burgemeester van de Brabantse gemeente Bladel.

In zijn inauguratiespeech benadrukte Bosma het belang van waterschappen voor een laaggelegen land zoals Nederland. Refererend aan de herdenking van de Watersnood van 1953, eerder deze week, en de indringende documentaires op televisie, stelde hij dat “we nog niet klaar zijn, misschien wel nooit”. De belangrijke rol van waterschappen bij het leefbaar houden van Nederland wordt volgens Bosma steeds meer erkend. Daarnaast sprak hij zijn waardering uit voor de manier waarop Hollands Noorderkwartier samenwerkt met gemeenten, inwoners, agrariërs en bedrijven.

Bosma studeerde milieukunde aan de Hogeschool van West-Brabant en daarna waterbeheer aan de Wageningen Universiteit. Naast zijn politieke loopbaan als statenlid van de provincie Flevoland en lid van de Tweede Kamer werkte hij in diverse functies bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat. Bosma is getrouwd en heeft drie kinderen.