Peter van der Velden voorzitter Vewin

Voormalig burgemeester Peter van der Velden is de nieuwe voorzitter van Vewin, de Vereniging van waterbedrijven in Nederland. Op 1 januari 2018 volgde hij Cees Veerman op, die de functie van voorzitter vanaf 2011 heeft bekleed. Van der Velden heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Zo is hij onder meer burgemeester geweest in Emmen, Bergen op Zoom en Breda.

Recentelijk was Van der Velden waarnemend burgemeester in Dordrecht, waar hij te maken had met de problematiek van de GenX-stoffen die worden geloosd door chemiebedrijf Chemours. Sinds 2015 is Van der Velden ook voorzitter van de Coöperatie Werk en Vakmanschap. Daarnaast bekleedt hij diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies in het (semi-)publieke domein.

Van der Velden zegt het een eer te vinden een bijdrage te mogen leveren aan het werk van Vewin. Hij noemt het een belangrijke organisatie: “We vinden het in Nederland heel normaal dat iedereen beschikt over goed en voldoende water. Dat is een gelukkige omstandigheid, want op veel plaatsen in de wereld is het helaas anders. Dat er hier altijd veilig drinkwater is, is te danken aan grote investeringen en de inzet van duizenden professionals van de waterbedrijven. Dat wordt vaak over het hoofd gezien. Vewin brengt als lobbyorganisatie deze bedrijven bij elkaar.”