Joyce Sylvester beëdigd als dijkgraaf waterschap AGV

Op dinsdag 25 oktober is Joyce Sylvester beëdigd als de nieuwe dijkgraaf van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Zij is de opvolger van Gerhard van den Top, die eerder dit jaar werd benoemd tot burgemeester van Hilversum.

Sylvester (1965) werd geboren in Amsterdam en woont nu in Huizen. Ze studeerde communicatiewetenschap en politicologie en promoveerde in het jaar 2000 in staats- en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Ervaren bestuurder

Van 2008 tot 2009 was Sylvester waarnemend burgemeester van de Noord-Hollandse gemeente Anna Paulowna. Vervolgens werd ze waarnemend burgemeester van Naarden, tot en met 2015. Tussen 2003 en 2015 zat zij bovendien in de Eerste Kamer namens de PvdA. Van 2016 tot 2022 was ze werkzaam als substituut ombudsman bij de Nationale Ombudsman en met ingang van 1 mei 2022 werd zij voorzitter van de Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme.

‘Waterbeheer belangrijker dan ooit’

Sylvester noemt de functie van dijkgraaf een prachtige en uitdagende stap: “Zo’n overstroming als in Limburg laat zien hoe relevant het waterschap is. We moeten de waterstand regelen en er voor zorgen dat de dijken ons beschermen. Vandaag de dag dienen we ons ook te wapenen tegen de gevolgen van de klimaatverandering; het stijgen van de zeespiegel, de verdroging, zware regenval. Vanwege deze opgaven is het van belang om onze inwoners meer te betrekken bij het waterschap. Graag zet ik daar als dijkgraaf mijn schouders onder.”