Holland Water neemt Uvidis® over

Holland Water neemt Uvidis® over

Holland Water neemt Uvidis® over
De ultraviolet licht technologie (UV) van Uvidis® complementeert
Holland Water’s hoogwaardige water-tech portfolio.

Holland Water BV, marktleider in legionella-beheersende watertechnologie, neemt de UV-activiteiten en handelsnaam Uvidis® over van branchegenoot WaterZorg Friesland BV. Het is de eerste strategische overname van Holland Water sinds het bedrijf in november 2020 de krachten bundelde met investeringsmaatschappij OxGreenfield.

Holland Water heeft de afgelopen 18 jaar naam gemaakt met het unieke legionellabestrijdingssysteem Bifipro® en was al een tijdje op zoek naar complementaire preventietechnologie. De water-tech onderneming uit Driebergen-Rijsenburg heeft dat nu gevonden in Uvidis®.

Over de overname
Leo de Zeeuw, waterondernemer en oprichter van Holland Water, licht de overname toe: “Wij geloven dat gebouweigenaren en -beheerders het meest geholpen zijn met geïntegreerde waterbeheeroplossingen die perfect aansluiten op de specifieke gebouwsituatie. Ultraviolet licht, een uitstekende preventietechnologie, mag dan niet in het portfolio ontbreken.”

“Uvidis® is onder leiding van Wietze Boonstra de afgelopen jaren uitgegroeid tot een voorname aanbieder van water-zuiverende oplossingen op basis van ultraviolet licht. Niet verwonderlijk, want UV-technologie is uitermate geschikt als ‘poortwachter’, een systeem dat drinkwater ontdoet van bio-organismen bij de ingang van de waterinstallatie.”

“Holland Water’s vlaggenschipsysteem – de Bifipro® – is zeer effectief in het bestrijden van bio-film en legionella door middel van koper- en zilverionisatie, en is zondermeer de beste optie voor gebouwen met een structureel legionellaprobleem. Echter, locaties zonder bacteriële overschrijdingen zijn meer gebaat bij het minimaliseren van besmettingsrisico’s middels preventieve watertechnologie zoals het Uvidis®-systeem. We zijn dan ook heel erg blij dat we nu beide opties kunnen bieden.”

Wietze Boonstra, algemeen directeur van WaterZorg Friesland, geeft aan: “Wij gaan ons verder specialiseren in wateradviesdiensten in de wetenschap dat Uvidis® in goede handen is. Als ervaren water-tech aanbieder is Holland Water de aangewezen partij om zowel de huidige klanten te bedienen als het UV-portfolio verder door te ontwikkelen. De vraag naar ‘point-of-entry’ en ‘point-of-use’ technieken zal de komende jaren alleen maar toenemen.”

Pim de Joode, partner van OxGreenfield, vult aan: “Holland Water heeft de vooruitstrevende visie om waterbeheer te technologiseren, en een aanstekelijke ambitie om het te realiseren. Wij ondersteunen Holland Water daarom graag met hun ‘buy & build’ strategie en zijn verheugd met dit eerste gezamenlijke succes.”

Over Holland Water
Holland Water ontwikkelt, acquireert en levert hoogwaardige technologische systemen en aanverwante diensten om waterinstallaties op slimme wijze schoon en veilig te houden of te krijgen. Het bedrijf staat voor effectiever, duurzamer en goedkoper watermanagement, en investeert onvermoeibaar in efficiëntie en automatisering van waterbeheer in het algemeen en legionellabeheer in het bijzonder.

Over WaterZorg Friesland
WaterZorg Friesland spitst zich toe op adviesdiensten met betrekking tot drinkwaterinstallaties en waterveiligheid. Het bedrijf uit Leeuwarden is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met branchegenoot Care4H2O om een zo breed mogelijk palet aan adviesdiensten te kunnen bieden.

Over OxGreenfield
OxGreenfield richt zich op het investeren in technologisch competente midden- en kleinbedrijf ondernemingen waarbij het nauw betrokken kan zijn als aandeelhouder. Het team investeert ervaring, expertise en toewijding om ruimte te creëren voor groeiambities van ondernemers.

Holland Water neemt Uvidis® over – Meer nieuws uit de watersector