Burgemeester Aboutaleb Nederlands boegbeeld wereldtentoonstelling Dubai

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wordt naast minister Sigrid Kaag een tweede boegbeeld voor de Nederlandse deelname aan de wereldtentoonstelling EXPO2020 Dubai. Onder de noemer ‘EXPO Champion’ zal hij het Nederlands bedrijfsleven inspireren en informeren over de kansen die de Golfregio en EXPO bieden. Tegelijkertijd draagt hij ook bij aan het creëren van internationale zichtbaarheid van Nederlandse innovaties op gebied van water, energie en voedsel.

Aboutaleb: “Nederland is een klein land. Wij hebben niet de oppervlakte om heel de wereld te voeden, maar we hebben geweldige technologie en kennis in huis om te laten zien waar we goed in zijn als het gaat om water, energie en voedsel. Als missieleider van een succesvol bezoek aan de VAE met Nederlandse innovatieve bedrijven heb ik eerder dit jaar met eigen ogen kunnen zien hoe onze bedrijven daar in trek zijn.”

Connecting Minds, Creating the Future
Van 20 oktober 2020 tot en met 10 april 2021 vindt de 35e universele wereldtentoonstelling plaats in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Onder het thema ‘Connecting Minds, Creating the Future’ presenteren een recordaantal van 192 deelnemende landen ideeën, innovaties en technologieën die in het teken staan van de Sustainable Development Goals. De organisatie schat dat de EXPO zo’n 25 miljoen bezoekers zal trekken, waarvan 70 procent internationaal.