Burgemeester Aboutaleb in raad van bestuur Resilient Cities Network

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is toegetreden tot de raad van bestuur van The Resilient Cities Network (RCN). Het wereldwijde netwerk zet zich in om steden weerbaar te maken tegen de sociale, economische en klimatologische uitdagingen van de 21e eeuw.

Aboutaleb wordt geroemd om zijn visie en ervaring en is een aanwinst voor de raad, volgens burgemeester Sylvester Turner van het Amerikaanse Houston, voorzitter van de raad van bestuur: “We zijn ontzettend blij Aboutaleb te mogen verwelkomen en kijken uit naar zijn vooruitstrevende inzichten, vooral op het gebied van inclusiviteit en economie. Twee thema’s die centraal staan in een veerkrachtige en weerbare wereld.”

The Resilient Cities Network
The Resilient Cities Network is het grootste stedelijke netwerk dat zich inzet voor stedelijke veerkracht wereldwijd. Het netwerk wordt gesteund door The Rockefeller Foundation. RCN richt zich in deze tijd met name op het herstellen van de effecten van de COVID-19-pandemie, maar ook op diverse andere fysieke, sociale, economische en vooral klimatologische stedelijke uitdagingen. Rotterdam is lid van het RCN via het programma Resilient Rotterdam.