AIWW viert eerste lustrum met o.a. Ban Ki-moon en Veronica Manfredi

De vijfde editie van de Amsterdam International Water Week (AIWW), van 4 tot en met 8 november in Amsterdam, wordt opgeluisterd met de aanwezigheid van verschillende ‘high-level’ sprekers. Zo maken onder meer voormalig VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon, Bartholomeus I, oecumenische patriarch van Constantinopel, en Veronica Manfredi, directeur Quality of Life bij de Europese Commissie, hun opwachting.

Volgende week zijn in Amsterdam zo’n 25.000 waterexperts uit 200 landen bij elkaar zijn om zich te buigen over oplossingen voor de wereldwaterproblematiek en om ervaringen en innovaties uit te wisselen. Op de AIWW Conferentie, op 4 en 5 november in de RAI Amsterdam, ontmoeten wereldklimaat- en -waterleiders elkaar. De conferentie staat in het teken van ‘Implementation of integrated solutions by cities, industries, utilities and financiers: from cases to bankable projects.’Tijdens de conferentie gaan (inter)nationale professionals en beleidsmakers uit het bedrijfsleven, de academische wereld, watersector, NGO’s en de overheid met elkaar in gesprek. De focus ligt daarbij op het actief koppelen van waterprojecten aan potentiële investeerders en het formuleren en creëren van geïntegreerde oplossingen.

Speciaal podium voor high-level deelnemers uit de hele wereld
Het Leiderschapsforum op 4 november biedt een speciaal podium voor genodigde high-level deelnemers uit de hele wereld, afkomstig van het bedrijfsleven, de waterschappen, grote steden, de wetenschap en de financiële wereld. Daarnaast bevat het conferentieprogramma verschillende sessies en workshops, met onderwerpen als energietransitie en circulaire watereconomie, smart watermanagement, AI en slimme robotica, duurzame infrastructuur en datamanagement.

Prominente sprekers
Tijdens de AIWW Conferentie leveren verschillende prominente sprekers een bijdrage, onder wie:
• Ban Ki-moon, 8ste secretaris-generaal van de Verenigde Naties
• Veronica Manfredi, Europese Commissie, Director for Quality of Life
• Rich Sorkin, ceo en medeoprichter van Jupiter Intelligence
• Bartholomeus I, oecumenische patriarch van Constantinopel
• Professor Kenzo Hiroki, coördinator High-Level Experts and Leaders Panel on Water and Disasters
• David Nabarro, Professor of Global Health Imperial College London
• Mark Gough, ceo van Natural Capital Coalition
• Stuart Orr, Global Freshwater Lead bij WWF
• Pablo Bereciartua, staatssecretaris van Infrastructuur en Water, Argentinië

Voor meer informatie: www.amsterdamiww.com