Xylem is met de Flygt Concertor™ genomineerd voor de Aquatech Innovation Award

Xylem is met de Flygt Concertor™ genomineerd voor de Aquatech Innovation Award
Van 31 oktober t/m 3 november 2017 neemt Xylem deel aan Aquatech Amsterdam – dé vakbeurs voor de watertechnologie professional. Op het Pump & Process Plaza staat Xylem’s team van specialisten voor u klaar om uw uitdagingen te bespreken met oplossingen voor de totale watercyclus, zoals watertransport, waterbehandeling en meet- en regeltechniek en wateranalyse.

Graag laat Xylem u kennis maken met de Wedeco Spektron UV-serie voor desinfectie van product- en proceswater voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zonder toevoeging van chemicaliën. Daarnaast kunt u meer te weten komen over de volgende generatie hoog-efficiënte e-MP meertrapspompen van Lowara voor o.a. drukverhogingsinstallaties, HVAC en filterinstallaties.

Flygt Concertor – genomineerd voor de Aquatech Innovation Award
De Flygt Concertor,’s werelds eerste afvalwaterpomp met geïntegreerde intelligentie, zal ook te zien zijn tijdens de beurs en is tevens genomineerd voor de Aquatech Innovation Award. Xylem zet hiermee een significante stap in de toekomst waarin alles steeds meer met elkaar verbonden is. Afvalwatertransport zal nooit meer hetzelfde zijn en vereist een nieuwe manier van denken: pompen met geïntegreerde intelligentie die de voordelen van bewezen technologie zelfstandig gebruikt om te kunnen anticiperen op veranderende omstandigheden.

Installaties over de hele wereld hebben de verbeteringen die Flygt Concertor biedt inmiddels in de praktijk bevestigd en ook deze nominatie is een erkenning van deze innovatie:
• Energiebesparingen tot 70 procent ten opzichte van een conventioneel afvalwater pompsysteem;
• Beperking van de voorraad tot wel 80 procent als gevolg van de flexibele werking (breed werkgebied);
• Verstoppingsvrije pompwerking en schone pompputten, waardoor tot wel 80 procent kan worden bespaard op de reinigingskosten;
• Compact ontwerp, waardoor de omvang van de schakelautomaten tot 50 procent wordt verminderd.

Bekijk deze video voor een uitleg van de Flygt Concertor: https://youtu.be/kACoc0JdQ7M

Tot ziens op de Aquatech 2017, stand 01-410 én op het Innovation Lab, stand 07-551.