Winnovatie Challenge: ontwikkel een stadswijk als een ruimteschip

Winnovatie Challenge: ontwikkel een stadswijk als een ruimteschip

Think like an astronaut!
Stel je eens voor dat een wijk in een stad net als een ruimteschip volledig zelfvoorzienend is qua energie, water én voedsel. Hoe zou zo’n wijk er dan uit zien? Welke faciliteiten zijn nodig? Hoe wordt het georganiseerd? Gebruik het perspectief van een astronaut om naar de stadswijk van de toekomst te kijken en laat daarbij alle bestaande beelden van stadsmanagement en status quo los. Heb je een groot idee? Klein idee? Een idee over een bepaald onderdeel van zo’n wijk? Deel je idee en win €7.500 voor de verdere ontwikkeling! Dat is wat de Winnovatie Challenge inhoudt.

Waarom de Winnovatie Challenge?
Steden zijn grootverbruikers van water, grondstoffen en energie. Maar in een toekomstige circulaire economie zijn deze stromen niet meer (ruim) beschikbaar. In een ruimteschip is dat nu al zo, iedere gram die extra mee de ruimte in moet, kost veel extra brandstof. Water en voedsel moeten dus zoveel mogelijk hergebruikt worden en binnen in het ruimteschip worden geproduceerd met wat er al is. Wij willen graag weten hoe een stadswijk eruit komt te zien en georganiseerd wordt als hij ontwikkeld wordt met dezelfde gedachte.

Wat zoeken we?
Neem ons mee in hoe een zelfvoorzienende stadswijk eruit zou kunnen zien: wat voor soort technieken zijn er nodig, hoeveel ruimte hebben deze nodig en waar zouden ze geplaatst kunnen worden? Je idee hoeft niet volledig uitgewerkt te worden – het draait niet om de individuele technieken – het gaat om het briljante idee achter het gehele concept.

Lees alles over de Winnovatie Challenge op www.efgf.nl/think-like-an-astronaut

Winnovatie Challenge: ontwikkel een stadswijk als een ruimteschip – meer waternieuws lezen?