Wilo neemt Amerikaanse specialist in drukverhogingsinstallaties over

Bijschrift: WILO heeft de werkmaatschappij van QuantumFlo, Inc., een specialist in drukverhogingsinstallaties en intelligente pompsystemen overgenomen.

Wilo heeft QuantumFlo, Inc., een specialist in druk-verhogingsinstallaties en intelligente pompsystemen, overgenomen.
Het in Sanford (Florida / USA) gevestigde bedrijf biedt kwalitatief hoogwaardige producten en innovatieve, gebruikersvriendelijke software-oplossingen voor het ontwerp en de besturing van drukverhogingsinstallaties.

“Met deze overname versterken wij geheel in lijn met onze “region-for-region” benadering onze aanwezigheid in de Verenigde Staten. Daarmee kunnen wij nog gerichter lokale klantbehoeften met lokaal vervaardigde producten bedienen. Bovendien breiden wij met de overname van QuantumFlo onze klantenbasis uit en versnellen we de marktontwikkeling in de VS,” verklaart Oliver Hermes, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van de Wilo Groep.

David Carrier, oprichter en directeur van QuantumFlo, zei bij het afsluiten van de transactie: ”Als marktleider voor intelligente pompsystemen in de VS en uitvinder van het eerste toerentalgeregelde drukverhogingssysteem ter wereld zijn wij verheugd onderdeel van Wilo USA te worden en onze technologieën te verenigen. Dat biedt QuantumFlo de mogelijkheid onze innovatieve producten voor een groot aantal markten op het Amerikaanse continent verder te ontwikkelen. In het bijzonder zullen onze vertegenwoordigers en distributeurs van dit samengaan profiteren.”

Jeff Plaster, directeur van WILO USA, verklaart: “In de Amerikaanse markt voor drukverhogingsinstallaties staat het merk QuantumFlo voor leidende technologie, kwaliteit en een passie de klanten optimale oplossingen te leveren. Dat is dezelfde belofte waarvoor ook de Wilo Groep met zijn andere sterke merken in de marktsegmenten OEM, watermanagement en gebouwentechniek staat.”

“Als erkende en gevestigde Amerikaanse producent van drukverhogings-installaties en systemen voor verwarming, ventilatie en klimaatbeheersing is QuantumFlo voor de Wilo Groep een echte aanwinst en wij verheugen ons al op de samenwerking,” vult Mathias Weyers, lid van de Raad van Bestuur en CFO van de Wilo Groep, aan.