De negende Global Entrepreneurship Summit (GES2019) in Den Haag is de eerste GES die in Europa plaatsvindt, de vorige edities (zoals deze in 2016 in Silicon Valley) waren allemaal in de Verenigde Staten (foto: GES2016).

Nederland en de Verenigde Staten organiseren op 4 en 5 juni 2019 de negende Global Entrepreneurship Summit (GES2019) in Den Haag. De top stelt vernieuwende jonge bedrijven in de watersector in staat hun oplossingen te presenteren voor een bijzonder publiek met investeerders uit de hele wereld. Vooral voor startups die kapitaal nodig hebben voor hun verdere groei biedt de top een bijzondere gelegenheid. Bedrijven hebben tot 1 maart de tijd om zich aan te melden.

Op de GES2019 worden 400 investeerders verwacht van over de hele wereld, evenals 400 opiniemakers en vertegenwoordigers van de overheid. Daarnaast zijn ongeveer 200 journalisten aanwezig. Meer dan 1200 ondernemers ontvangen een uitnodiging om deel te nemen aan GES2019. Hiervan zijn 400 afkomstig uit de VS, 200 uit Nederland, 200 uit de rest van Europa en 400 uit de rest van de wereld. Sinds de eerste top engageerde GES 20.000 ondernemers en behaalde 1 miljard dollar nieuw kapitaal.
Het is de eerste keer dat de top in Europa plaatsvindt, waarbij oplossingen voor mondiale vraagstukken centraal staan. Dit jaar gaat specifieke aandacht uit naar innovaties op het gebied van energie, water, voedsel en landbouw, gezondheid en connectiviteit.

Water als speciaal thema
Het Netherlands Water Partnership (NWP) vult het onderdeel waterinnovaties in. Centrale kwesties zijn het veiligstellen van watervoorzieningen (infrastructuur) en het beheren van stedelijke waterproblemen (extreme weersomstandigheden zoals overstromingen en droogte).
Directeur Bianca Nijhof van NWP roept bedrijven met waterinnovaties op naar Den Haag te komen. “Wij dagen u uit om op de top een voor beleggers op maat gemaakte pitch te komen houden over een water gerelateerde oplossing voor infrastructurele en stedelijke vraagstukken.

Meerwaarde
Ook directeur Hein Molenkamp van de Water Alliance roept Nederlandse bedrijven in de watersector op hun kans op het wereldpodium te grijpen. “Natuurlijk zijn startende ondernemingen altijd op zoek naar kapitaal en het zou niet goed zijn als ze het van dit evenement laten afhangen. Maar voor kleine bedrijven die precies in de scale up fase zitten, kan het interessante contacten opleveren.”
Voor Molenkamp heeft een sterke Nederlandse deelname een belangrijk neveneffect. “Als we als Nederland laten zien welke geweldige waterinnovaties we hebben, dan gaan die investeerders straks naar huis met de indruk dat Nederland ‘the-place-to-be’ is. Dat kan ons in het wereldwijde spel om de investeringen goed van pas komen.”

Aanmelding kan via de website van de organisatie