Tot 22 september kunnen waterschappen en bedrijven hun innovatie inzenden voor de Waterinnovatieprijs 2017. Begin november maakt de jury de genomineerden bekend. De feestelijke prijsuitreiking van de Waterinnovatieprijs vindt plaats op maandag 27 november in de Rijtuigenloods te Amersfoort. De Unie van Waterschappen reikt de Waterinnovatieprijs uit in vier categorieën. Het gaat om ‘Waterveiligheid’, ‘Schoon water’, ‘Voldoende water’ en ‘Energie en waterschappen’.

Innovatieve projecten die waterschappen kunnen helpen bij de uitvoering van hun werkzaamheden, komen in aanmerking voor deze prijs. De inzendingen voor de Waterinnovatieprijs worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Winnaars 2016
De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken elk jaar de Waterinnovatieprijs uit aan innovatieve projecten. In 2016 waren er 160 inzendingen en stemden ruim 4.000 mensen voor de Publieksprijs, een record in de geschiedenis van de Waterinnovatieprijs. In dat jaar vielen onder meer een dijk voor en door bewoners, een zoetwaterfabriek en een zandkastelenwedstrijd in de prijzen.

Meer informatie: www.waterinnovatieprijs.nl