Waterschapsbedrijf Limburg behaalt ISO-certificaat informatiebeveiliging

Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) heeft het ISO 27001-certificaat behaald. ISO 27001 is de snelst groeiende internationale norm voor informatiebeveiliging. Daarmee mag WBL zich het eerste waterschap van Nederland noemen dat in het bezit is van het certificaat.

WBL behoort daarmee bovendien tot de kleine schare van Nederlandse overheidsorganisaties die in het bezit is van het certificaat.

Succesvolle audit
Met het certificaat in handen maakt WBL aantoonbaar dat zij haar bedrijfsinformatieprocessen goed beheerst en dat alle risico’s rond vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van bedrijfskritische informatie op adequate wijze zijn afgedekt. “WBL blijft zich continu ontwikkelen en verbeteren, ook op het vlak van informatiebeveiliging. We hebben de audit in de 2e helft van 2020 met succes doorlopen en het certificaat in één keer behaald. Een geweldig resultaat waar we zeer trots op zijn”, aldus bestuurder Remy Sleijpen. De audit werd uitgevoerd door het onafhankelijk adviesbureau Verdonk, Klooster & Associates.

 

Over Waterschapsbedrijf Limburg
Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert en zuivert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 regionale bedrijven. Jaarlijks produceert WBL +/- 150 miljoen m³ gezuiverd afvalwater en geeft daarbij invulling aan haar missie om zoveel mogelijk uit dit afvalwater te halen: zowel de schadelijke als de waardevolle stoffen. Het gezuiverde water en de teruggewonnen stoffen krijgen een nieuwe bestemming. Waterschapsbedrijf Limburg is een dochter van Waterschap Limburg.