De vraag naar gedegen industriële waterzuivering groeit enorm, terwijl wet- en regelgeving voor industrieel watergebruik steeds strenger wordt. Deze ontwikkeling inspireerde Paul Poels tot Van Poels Waterzuivering, een nieuwe bv die alle kanten kent van industriële waterzuivering – en dat milieubewuster doet. Paul Poels: “We vinden het belangrijk dat industrieel watergebruik zo milieubewust mogelijk gebeurt. Daarom hebben we bij onze klanten speciale aandacht voor het optimaliseren van de bedrijfsprocessen die erbij betrokken zijn.”

Alle facetten van industriële waterzuivering

Van Poels Waterzuivering is een logisch vervolg op Van Poels Watertechniek, reeds onderdeel van de Technische Alliantie. Paul Poels, algemeen directeur van de Technische Alliantie: “Met onze jaren ervaring in watertechniek was het opzetten van een specialistisch bedrijf in waterzuivering de volgende stap. We kennen, en bieden, alle facetten van industriële waterzuivering.”

Afvalwater herbruikbaar maken

Milieubewustheid speelt een steeds grotere rol in bedrijfsvoering. Van Poels Waterzuivering springt daarop in met het gebruik van UV-licht als zuiveringstechniek, wat afvalwater herbruikbaar maakt. Daarnaast biedt het bedrijf verschillende geavanceerde oxidatieoplossingen. Hun combinatie van UV met peroxide of ozon breekt organische componenten af tot kleinere, biologisch goed afbreekbare moleculen – of tot koolzuur en water. Paul: “Zo draagt Van Poels Waterzuivering bij aan het temperen van stijgende bedrijfskosten, het voldoen aan strenge kwaliteitseisen en het verminderen van milieubelasting voor haar klanten. Daar zijn we trots op!”

Samen sterk

Van Poels Waterzuivering is een perfecte aanvulling op de groeistrategie van de Technische Alliantie. Inmiddels is de Technische Alliantie samen sterk binnen waterzuivering, watertechniek, constructietechniek, E- en W-installaties, brandstofmotoren, kunststoftechniek, civiele techniek en industriële techniek. Zo bedient de Technische Alliantie klanten in een breed technisch spectrum.