De keramische membranen zijn geinstalleerd in drukvaten. (foto: PWNT)

Het nationale waterbedrijf PUB van Singapore heeft eind augustus de vernieuwde drinkwaterinstallatie Choa Chu Kang Waterworks officieel in gebruik genomen. Deze installatie is uitgerust met het grootste keramische membraansysteem ter wereld. De keramische membraantechnologie, CeraMac®, werd ontwikkeld door PWNT, een dochteronderneming van het drinkwaterbedrijf PWN en geproduceerd door het Japanse Metwater.

Tijdens de opening ondertekenden PUB, PWN en het Engelse drinkwaterbedrijf South West Water (SWW) een samenwerkingsovereenkomst. De organisaties gebruiken alle drie keramische membraanfiltratie om hun water te zuiveren. PWN doet dit in zijn Andijk III-fabriek in Nederland, SWW in zijn Mayflower-fabriek in Plymouth en PUB in zijn CCKWW-fabriek. Het doel van de samenwerking is om de komende vijf jaar kennis te delen over onder meer operationele gegevens en ‘best practices’ voor keramische membraansystemen.

Ceramac

De systemen op basis van keramische membranen, ontwikkeld door PWNT zouden een levensduur hebben van meer dan 20 jaar, een zeer kleine footprint, zeer lage levenscycluskosten, een hoge productiviteit en een lage impact op het milieu.