Rens Schapendonk treedt toe tot landelijk jeugdwaterschap

Rens Schapendonk, de nieuwe jeugdbestuurder van Waterschap De Dommel, kreeg er bij zijn installatie op 10 februari meteen een belangrijke taak bij. De jongerenambassadeur in het Dommelgebied is namelijk ook vertegenwoordiger van De Dommel in het landelijk jeugdwaterschap.

De 16-jarige havo-scholier uit Hilvarenbeek is per 1 januari 2021 benoemd als nieuwe jeugdbestuurder van het waterschap en werd op 10 februari door watergraaf Erik de Ridder geïnstalleerd. Rens volgt Juliëtte van Deutekom op, die sinds 2019 jeugdbestuurder was. Hij gaat zich zowel voor De Dommel als landelijk inzetten om jongeren meer te betrekken bij water, waterbeheer en het waterschap.

‘Band met water’
Rens Schapendonk is nu een jaar actief (commissie)lid bij de JOVD Hart van Brabant, erg actief op social media vanwege zijn bijbaan als muziekproducent en zit bij de waterscouting. Rens: “Dat ik bij de waterscouting zit, maakt duidelijk dat ik een band heb met water. Ik vind het leuk dat ik kennis ga opdoen over water en het werk van het waterschap en dat ik die kennis kan overdragen op jongeren. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!”

Landelijk jeugdwaterschap
Het landelijk jeugdwaterschap is een initiatief van de gezamenlijke waterschappen om jongeren in Nederland te betrekken bij waterbeheer in eigen land. De gedachte daarachter is dat beslissingen die waterschappen nemen op het gebied van waterbeheer, directe gevolgen hebben voor de jongeren van nu. Bovendien liggen er ook in de nabije toekomst grote uitdagingen voor een nieuwe generatie waterdeskundigen.