Raakt de droogte ook jouw tuin? Dit kan je doen

Nu de zomer definitief begonnen is en de zon zich steeds vaker laat zien, neemt het aantal regenuren dan wel af, maar de droogte enkel toe. Wanneer je een liefhebber van groen bent, kan het dan ook een lastige taak zijn om je tuin in een goede staat te laten blijven verkeren. Wanneer de droogte ook jouw tuin raakt, is dít wat je kan doen.

Bedek de bodem
Aangezien voorkomen nog altijd beter is dan genezen, doe je jezelf én het groen in je tuin er enkel goed aan om de bodem te bedekken, nog voordat de hitte uitbreekt. Het bedekken van de bodem helpt de kwaliteit van je bloemen en planten te behouden, en kan al eenvoudig verwezenlijkt worden door bodemplanten of een bedekking van mulch, een laagje met fijngemalen materiaal, zoals gras of bladeren.

Schaf een beregeningspomp aan
Ook het vochtig houden van de grond van je tuin is van groot belang wanneer je de kwaliteit en het leven van het groen wenst te behouden. Een waterpomp bestellen, zoals een beregeningspomp, wordt dan ook als zeer praktisch beschouwd. Een beregeningspomp is een zelfaanzuigende pomp, die voornamelijk wordt ingezet bij het ‘beregenen’ van een tuin of gazon. Daarnaast is de pomp ook in de winter nog goed bruikbaar, want ook het toevoeren van water naar andere plekken behoort tot de mogelijkheden. Een beregeningspomp van waterpompshop.nl doet dan ook wonderen. Let er bij het beregenen van je tuin echter wel op dat het beter is om dit ‘s avonds te doen, omdat het groen in je tuin dan een minder harde klap krijgt van het temperatuurverschil.

Hergebruik water tijdens de droogte
Om water te besparen en het groen in je tuin enkel van het beste vocht te voorzien, kun je ook water hergebruiken voor in de tuin. Zo kun je het douchewater opvangen, dat je normaliter laat wegstromen wanneer je de douche laat opwarmen, kun je het nog schone water uit de wasmachine hergebruiken, maar is ook het plaatsen van een regenton een mooi alternatief, omdat een regenton doorgaans voldoende regenwater opvangt om je tuin later vrij langdurig mee van beregening te kunnen voorzien. Bovendien is regenwater beter voor je planten, doordat het minder kalk bevat dan kraanwater. Zo speel je niet alleen in op de vraag naar duurzaamheid, maar zorg je er tevens voor dat het groen van de juiste mineralen wordt voorzien.