Producten in de schijnwerper op Pumps & Valves 2017

Dit jaar vindt de 4e editie van vakbeurs Pumps & Valves plaats in het hart van de industrie. Op 4 & 5 oktober 2017 staat Rotterdam Ahoy o.a. in het teken van componenten voor de verwerking van water. Bezoekers komen samen om o.a. de nieuwste technologische oplossingen in de liquids processing industrie te ontdekken.

Alvast een tipje van de sluier van wat er op Pumps & Valves gepresenteerd zal gaan worden als het gaat om watertoepassingen:

 • Bronkhorst – ES-FLOW (standnummer G110)

De ES-FLOW is een volumetrische flowmeter/-regelaar voor vloeistoffen met een lage flow. Het instrument werkt met een innovatief meetprincipe waarin ultrasoon geluid in een rechte buis met een zeer kleine diameter geleid wordt. Dat zorgt ervoor dat onafhankelijk van dichtheid, temperatuur en viscositeit een groot bereik van vloeistoffen kan worden gemeten.

De rechte, zelfreinigende sensorbuis is voorzien van orbitale TIG-lassen en hygiënische verbindingen, waardoor deze uitermate geschikt is voor hygiënische applicaties. Bovendien heeft de sensorbuis geen dood volume. De delen die in aanraking komen met de vloeistof zijn vervaardigd uit roestvaststaal, met uitzondering van de afdichtingen voor de Triclamp of flens-verbinding. De behuizing is IP67 en voor standaard toepassingen kan de ES-FLOW van knelkoppelingen worden voorzien. Het instrument kan gemakkelijk worden bediend en worden uitgelezen, door de gebruiksvriendelijke interface en het capacitieve TFT-display.

De ES-FLOW kan worden aangesloten op een doseerpomp of regelventiel voor een ‘closed loop’ control systeem. De elektronische regelfunctie is een standaard functionaliteit van de meter.

Voordelen:
– Innovatieve sensor met snelle responstijd en hoge nauwkeurigheid
– Laag drukverlies door de rechte sensorbuis
– Doseren met geïntegreerde PID controller
– Directe flow-volumemeting, onafhankelijk van de eigenschappen van de vloeistof
– Hygiënisch design met gebruikersvriendelijke userinterface
– IP67 afdichting en CIP reinigbaar

Lees er hier meer over

 • Sierra – Thermal Mass Flow Meter – Quadratherm 640i/ 780i (standnummer M123)

De nauwkeurigste thermische massadebietmeter ter wereld! Sierra Instruments introduceert hun nieuwe QuadraTherm ™ 640i / 780i thermische massadebietmeter. Deze meter markeert een doorbraak in het vakdomein. Met zijn ontwerp van de sensor in combinatie met een eigen iTherm “Brain”, bereikt de 780i inline versie een gasmassadebiet-meetnauwkeurigheid van + / – 0,5% wat het de meest nauwkeurige thermische meter in de industrie maakt. Tot voor zover was dit niveau van nauwkeurigheid nooit voor mogelijk gehouden bij thermische gasmassadebietmeters.

De QuadraTherm serie thermische storingsmeters is verder uitgerust met vier warmtegevoelige sensoren; twee meer dan gebruikelijk. De twee extra sensoren maken het mogelijk de invloed van externe warmtebronnen op de nauwkeurigheid van de meting vast te stellen en hiervoor te corrigeren. De interne rekeneenheid kent de thermische eigenschappen van een aantal gassen en neemt die mee bij het bepalen van de resultaten. Verder is het mogelijk een drukopnemer toe te voegen die de nauwkeurigheid van de metingen kan vergroten.

Een andere maatregel voor het verhogen van de precisie is wat de producent DrySense noemt. Er wordt een slingerconstructie toegepast die dichtingsmiddelen overbodig maakt en ook voorkomt dat er, eveneens isolerende luchtbellen tussen sensor en medium komen.

De 780 en 640 meten stromingssnelheden van 0 tot 305 smps met een tolerantie van respectievelijk 0,5% en 0,75% alsmede een temperatuur van -40 tot 200 °C. Twee danwel drie 4…20-mA uitgangen presenteren de meetresultaten terwijl daarnaast is voorzien in een alarmcontact en pulssignaal.

Lees er hier meer over

 • Elobau – Zuiglanzen met geïntegreerde niveaumeting (standnummer G105)

De zuiglans met niveaubewaking is geschikt voor alle doseringssystemen. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het doseren van vloeistoffen in industriële afwasmachines en industriële wasmachines. Met het geïntegreerde vloeistofniveausignaal in de zuigpijp, bereikt u de hoogste mate van procesbetrouwbaarheid voor uw systemen en kan u de droge werking van de gevoelige pompen voorkomen.

Procesbetrouwbaarheid:

 • Laag niveau waarschuwing om droog lopen te voorkomen
 • Optionele kleurcodering van zuigpijp voorkomt onjuist gebruik van reinigingsmiddelen of chemicaliën
 • Onbuigbare zuiglans en filterelement zorgen voor betrouwbaarheid van de doorstroming

Gebruikersvriendelijk:

 • Vervanging van de containers wordt makkelijk gemaakt door de gehele container kap te vervangen
 • Lengte van de zuiglans kan worden aangepast aan de container (tot 1,2 m)

Reinheid:

 • Geïntegreerde terugslagklep voorkomt het ontsnappen van resterende hoeveelheden vloeistof
 • Geen vervuiling door externe stoffen en lek bescherming bij per ongeluk scheef houden

Media-bestendigheid:

De Elobau zuiglans is geschikt voor gebruik in zeer agressieve media:

 • Reinigingsmiddelen
 • Lengte van de zuiglans kan worden aangepast aan de container (tot 1,2 m)
 • Vloeibare chloor
 • Zwavelzuur
 • Waterstofperoxide

Lees er hier meer over

 

Praktische informatie
Locatie
Rotterdam Ahoy
Ahoyweg 10
3084 BA Rotterdam
Nederland

Beursdagen
4 oktober 2017: 10.00 – 17.00
5 oktober 2017: 10.00 – 17.00

Toegang
Meer informatie: www.easyfairs.com/pumps-nl
Bezoeken is gratis bij voorregistratie. Nog niet ingeschreven? Klik dan nu hier.