Peter van der Linde nieuwe branchemanager Water Alliance

Per 1 januari 2023 is Peter van der Linde (63) als branchemanager benoemd bij vereniging Water Alliance. Hij is de opvolger van Ignaz Worm, die gedurende 4,5 jaar verantwoordelijk was voor de activiteiten van de branchevereniging ENVAQUA. Deze vereniging blijft bestaan, maar voert haar activiteiten sinds begin 2023 uit onder de vlag van de Water Alliance.

Van der Linde heeft jarenlang in verschillende rollen gewerkt bij Holland Water en is daar nog steeds actief met het uitbreiden van het wereldwijde distributienetwerk. Als lid van de branchevereniging heeft hij niet alleen deelgenomen aan verschillende activiteiten, maar ze ook georganiseerd. Zo vertegenwoordigt Van der Linde de vereniging bij de Europese federatie Aqua Europe en is hij medeoprichter van de Expertgroep Circulair Water.

Samen met het team van FME (de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie) gaat Van der Linde de activiteiten van de vereniging leiden, onder de bredere paraplu van Water Alliance. Hij zegt hierover: “De vereniging heeft in de afgelopen jaren een sterke inhoudelijke basis gelegd; in de komende fase wil ik onze kennis en kunde ook inzetten in de lobby in Den-Haag. Met als doel om politici en ambtenaren te helpen om wetgeving te maken die de toepassing van innovatieve water- en milieutechnologie kan versnellen. Ook wil ik behouden wat de vereniging zo bijzonder maakt: het netwerk van collega’s en professionals die elkaar graag ontmoeten en samen de technologisch gedreven oplossingen van morgen maken. Daarnaast denk ik dat de belangen van de Nederlandse water- en milieutechnologiebedrijven beter renderen als de branche effectief, efficiënt en eenduidig op nationaal en internationaal vertegenwoordigd wordt.”

Directeur Hein Molenkamp van Water Alliance is blij dat Peter van der Linde het Water Alliance team komt versterken. “Er is nu een stichting én een vereniging onder dezelfde vlag. We zijn een proces ingegaan waarbij de samenwerking tussen die twee pijlers nóg hechter zal worden dan voorheen. Het is goed dat Peter tijdens dat proces vanuit zijn achtergrond en expertise de belangen van met name de vereniging bewaakt. Ik kijk erg uit naar de samenwerking.”

Scheidend branchemanager Ignaz Worm blijft actief in de watersector. Met zijn bedrijf Spatial Insight (Haarlem) richt hij zich op consultancy op het gebied van het data-gedreven managen van ondergrondse assets, zoals waterleidingen, warmtenetten, kleppen en gasleidingen.