Overname Datawatt BV door Ovarro limited (UK)

Steenwijk, 13 januari 2021

Ovarro, een dochteronderneming van Laurel Solutions en marktleider op het gebied van Remote Telemetry Units (RTU’s), dataloggers voor lekdetectie, scada systemen en intelligente analysesoftware, heeft de overname afgerond van Datawatt BV, een in Nederland gevestigd bedrijf dat de water, energieen industriesectoren bedient met RTU’s en scada-oplossingen.

Datawatt, opgericht in 1977, biedt technisch geavanceerde en innovatieve oplossingen die worden gebruikt in verschillende processen in de water-, energie- en industriemarkten. Bewaking en besturing op afstand door middel van digitale telemetrie is de kerncompetentie van Datawatt. Dit, in combinatie met door partners geleverde apparatuur zoals sensoren, stelt Datawatt in staat om technische oplossingen te bieden die geografisch verspreide processen en netwerken monitoren en controleren.

“Het managementteam van Ovarro is verheugd Datawatt te verwelkomen in het Ovarro-team en is vastbesloten te investeren in de mensen, technologie en technische oplossingen van Datawatt. Om samen te groeien en een gecombineerd assortiment van producten en softwareoplossingen aan te bieden in de genoemde markten over de hele wereld ”, aldus David Frost, CEO van Ovarro.

Roy Gerding, General Manager van Datawatt, voegt toe: “De combinatie van Ovarro en Datawatt biedt ons de mogelijkheid om onze markten en klanten te blijven ondersteunen, terwijl we het financiële en menselijke kapitaal van de Ovarro-activiteiten kunnen gebruiken om onze marktpositie in de hele wereld te versterken.”

“Ovarro’s overname van Datawatt is een investeringsstrategie om zich verder te ontwikkelen als een toonaangevende speler in het bewaken en beheren van kritieke netwerken en processen op afstand, waarbij veiligheid, betrouwbaarheid, efficiëntie en productiviteit van het grootste belang zijn”, voegt Martin Carter, CEO Laurel Solutions toe.

Zie voor meer informatie de Ovarro website.