Over historie, nut én noodzaak van membranen

Waddenfonds
Foto: Brigitte Moshammer / Pixabay

Congres naar aanleiding van vijftig jaar baanbrekende technologie in Nederland

Membraantechnologie bestaat 50 jaar in Nederland. En omdat deze technologie voor veel zuiveringsprocessen van groot belang is geweest en de techniek nog altijd volop in ontwikkeling is hebben Water Alliance en Wafilin Systems het initiatief genomen voor het ‘Membraancongres 2021’ op 21 oktober 2021. Thema: de historie, nut én noodzaak van membraantechnologie. Plaats van handeling: WaterCampus Leeuwarden.

Het evenement vindt plaats bij Hogeschool Van Hall Larenstein, op WaterCampus Leeuwarden. Onder andere prof. Dr. Ir. Walter G.J. van der Meer (Universiteit van Twente), prof.dr. ir. Kitty Nijmeijer (Technische Universiteit Eindhoven) en prof. Dr. Ir. Karin Schroën (Universiteit van Wageningen en Universiteit van Twente), geven hun visie op de ontwikkeling van membraantechnologie en de potentie van de technologie.
Tijdens specifieke middagsessies zal verder worden ingegaan op membraantoepassingen in de voedingsmiddelenindustrie, industriewater en innovaties in membraanproductie. Er zijn in de middag drie sessies waaruit kan worden gekozen:

  • Middagsessie 1: Membranen in de voedingsmiddelenindustrie, de praktijk
  • Middagsessie 2: Membranen in productie, de producent
  • Middagsessie 3: Membranen in industriewater, de praktijk

Belangstellenden kunnen via onderstaande link checken of er nog plaatsen beschikbaar zijn:

https://lnkd.in/eXeY9wRE

Hier treft men ook het gehele programma.