Optimale dosering van natriumhypochloriet dankzij nieuwe Qdos 20 slangenpomp

De nieuwe slangenpomp is ontwikkeld voor de hypernauwkeurige dosering van natriumhypochloriet in ontsmettingstoepassingen met opbrengsten tot 20 liter per uur bij een maximumdruk van 7 bar. Deze slangenpomp is uiterst geschikt voor toepassingen op de putlocaties van kleinere waterzuiveringsinstallaties, waar operators doorgaans stoffen door waterleidingen pompen aan een hogere druk.

De Qdos 20 beschikt over de gebruiksvriendelijke interface en bediening van de andere Qdos slangenpompen. Daardoor kan de pomp vlekkeloos in bestaande Qdos infrastructuur worden geïntegreerd. Het nieuwe model biedt een lage cost of ownership en is ontworpen als een drop-in vervanging voor membraanpompen.

Aan de hand van de intuïtieve interface kan de pomp eenvoudig handmatig of via 4-20mA-, contact- of PROFIBUS-besturing bediend worden. Dankzij de borstelloze gelijkstroommotor blijven de opbrengsten nauwkeurig tot op ongeveer 1% met een herhaalbaarheid van ongeveer 0,5% en een turndown-ratio van 3330:1.

De Qdos 20 is uitermate geschikt voor de minutieuze verwerking van chloorresten. Uit praktijktesten en SCADA-gegevens blijkt dat de Qdos 20 voor een aanzienlijke verbetering in de variatie van chloorresten zorgt in vergelijking met membraandoseerpompen van de hoogste kwaliteit. Dat is te danken aan het dubbele, niet-parallelle rotorontwerp.

Bovendien worden Qdos slangenpompen geleverd met een ReNu pompkop zodat de onderdelen veilig, eenvoudig en zonder gereedschap kunnen worden vervangen.
Het gesloten pompkopontwerp in combinatie met een integrale lekdetectie vermindert verspilling en voorkomt dat de operator wordt blootgesteld aan chemicaliën.

Watson-Marlow Pumps BV

Meer informatie