Veolia's
Foto: Veolia MWS Europe

Saur Group neemt Veolia’s European Mobile Water Services (MWS Europe) over en breidt daarmee zijn industriële wateractiviteiten in Europa verder uit. Veolia moest MWS Europe van de hand doen om de fusie met het Franse Suez mogelijk te maken. Het was een van de eisen die Brussel aan die fusie stelde. MWS Europe wordt het wereldwijde Mobile Water Services-platform van Nijhuis Saur Industries (NSI).

Veolia’s European Mobile Water Services-divisie is in Europa een van de belangrijkste spelers op het gebied van mobiel water, met een ultramoderne vloot. Met de overname is een totaalbedrag van ongeveer € 190 miljoen gemoeid. Met de toevoeging van MWS Europe verwerft NSI een ‘single-source leverancier’ van full-service mobiele wateroplossingen, waaronder omgekeerde osmose, ultrafiltratie en deïonisatie. MWS Europe heeft bijna 400 mobiele waterunits, heeft 70 mensen in dienst in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, de Benelux, Spanje, Polen en Zweden en werkt voor meer dan 600 klanten.

‘Belangrijke stap’

Patrick Blethon, de ceo van Saur: “Ik kijk ernaar uit om alle getalenteerde medewerkers van MWS Europe te verwelkomen in onze Groep. De overname van MWS Europe zal ons aanbod voor industriële klanten versterken met essentiële mobiele waterinfrastructuuroplossingen. Het is ook een belangrijke stap om onze industriële wateractiviteiten te vergroten.” De overname zal naar verwachting vóór het einde van het jaar worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en het voldoen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Saur zal ook alle door Veolia aangekondigde sociale verplichtingen nakomen.

Overname AquaChem voltooid

Saur Group maakte bovendien bekend dat het de overname van het Amerikaanse waterzuiveringsbedrijf Aqua-Chem heeft afgerond, in overeenstemming met de voorwaarden die in maart zijn aangekondigd en na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Aqua-Chem, met hoofdkantoor in Knoxville, Tennessee (VS), is gespecialiseerd in waterzuivering, met technologieën op het gebied van dampcompressie-distilleerders, omgekeerde osmose, pure stoomopwekking en voorbehandelingsoplossingen. Het is geïntegreerd binnen NSI en wordt Saur Groups Noord-Amerikaanse platform voor industrieel water. MWS Europe en Aqua-Chem voegen zich binnen NSI bij de eerder geacquireerde bedrijven Econvert, Unidro, Nortech, Riventa, PWNT, Byosis, Sodai en Flootech.