Het nieuwe X-Flow XF75-membraanelement is volgens Pentair ‘een echte krachtpatser’ (foto: Pentair).

Waterbehandelingsbedrijf Pentair heeft zijn X-Flow-filterlijn uitgebreid met het Pentair X-Flow XF75-membraanelement voor ultrafiltratie (UF). Hoewel de buitenafmetingen gelijk zijn aan die van bestaande X-Flow membraanelementen (met membraanoppervlakken van 55 m2 en 64 m2) is het Pentair gelukt het membraanoppervlak flink te vergroten.

Pentair heeft de interne werking van de membraanelementen opnieuw ontworpen en gemodificeerde materialen gebruikt om extra membraanoppervlak te creëren. Met meer membraanoppervlak dan het huidige XF64-element biedt het nieuwe membraanelement volgens Pentair een kosteneffectieve oplossing voor nieuwe waterbehandelingsprojecten en helpt het de prestaties van bestaande systemen te verbeteren zonder extra ruimtebeslag. Doordat de afmetingen van het element niet zijn vergroot, is het nieuwe X-Flow XF75-membraanelement toepasbaar op alle plaatsen waar nu ‘oude’ X-Flowelementen worden gebruikt.

Krachtpatser
“Groter is niet altijd beter”, zegt Jaap Rosink, productcategorieleider bij Pentair X-Flow. “Het nieuwe X-Flow XF75-membraanelement is een echte krachtpatser die Pentair X-Flow Aquaflex en X-line Solutions een boost geeft. Het biedt een kosteneffectieve oplossing voor nieuwe projecten en maakt het ook mogelijk om bij bestaande waterbehandelingssystemen die gebruikmaken van Pentair X-Flow Aquaflex- en X-line-technologie een aanzienlijke prestatieverbetering te bereiken, binnen dezelfde voetafdruk.”

Bezoek https://xflow.pentair.com/en/xf75 voor meer informatie.

Een van de beoordeelde parameters die worden gebruikt om de prestaties van het XF75-element ten opzichte van het huidige XF64-element te beoordelen, is de fluxstijging. Een hogere flux met stabiele ultrafiltratieprestaties kan de efficiëntie van een installatie helpen verbeteren. Zoals weergegeven in deze figuur, is de werking van het XF75-element stabiel, zelfs tijdens verhoogde fluxen. De resultaten van de pilot laten zien dat de 10% hogere flux van het XF75-element wordt bereikt met hetzelfde energieverbruik als dat van het XF64-element (bron: Pentair).