Niels Hartog nieuwe voorzitter van IAH-NL

KWR-geohydroloog dr. Niels Hartog is benoemd tot voorzitter van de Nederlandse afdeling van de International Association of Hydrogeology (IAH). Zijn missie is ‘mensen verbinden rondom grondwater’. Bovendien heeft hij de ambitie IAH-NL, de Nederlandse tak van het wereldwijde netwerk, nadrukkelijker in de markt te zetten.

De International Association of Hydrogeology bestaat sinds 1956 en is een wereldwijd netwerk van beleidsmakers, adviesbureaus, aannemers en onderzoekers die zich bezighouden met hydrogeologie, het vakgebied van het grondwater. Wereldwijd telt de organisatie meer dan vierduizend leden. Verschillende landen hebben een nationale afdeling, die verbonden is met het wereldwijde netwerk. De Nederlandse tak, IAH-NL, staat nu dus onder leiding van Niels Hartog.

Verjonging van het bestuur
Hartog is verbonden aan KWR en aan de Universiteit Utrecht. Hij is enthousiast over zijn nieuwe functie: “Het is mijn missie iedereen in Nederland die met grondwater te maken heeft, aan elkaar te verbinden. En om onze expertise en ervaringen in internationaal verband te delen.” Hartog voert zijn missie uit samen met een nieuw benoemde secretaris: Ane Wiersma van Deltares. Samen zorgen zij ook voor ‘verjonging’ van het bestuur.