Mexichem wordt Orbia: To advance life around the world

Op 5 september maakte Mexichem – waar Wavin deel van uitmaakt – zijn naamsverandering bekend en gaat het verder onder de nieuwe naam Orbia. Wavin’s ambitie om als mondiale speler op duurzame wijze het verschil te maken valt hiermee samen met de transformatie van Mexichem tot een purpose-gedreven organisatie.

Orbia heeft een lange historie als producent van grondstoffen en is door investeringen en strategische groei uitgegroeid tot een van de wereldleiders in polymeren, materialen en infrastructuur. Vandaag de dag is Orbia actief in meer dan 40 landen en heeft het wereldwijd ruim 22.000 mensen in dienst. Die positie brengt een verantwoordelijkheid met zich mee.

De naamswijziging van Mexichem weerspiegelt een proces van een jaar waarin de onderneming de slag heeft gemaakt naar een organisatie die haar wereldwijde impact aanwendt om de kwaliteit van leven van mensen en gemeenschappen te verbeteren.’To advance life around the world’, luidt de purpose van Orbia.

De langetermijnstrategie van Orbia stelt de onderneming in staat om te reageren op mondiale kansen als het waarborgen van voedselzekerheid, het verminderen van waterschaarste, de toekomst van stedelijke omgevingen opnieuw te definiëren, gemeenschappen over de hele wereld te verbinden met een wereldwijde data-infrastructuur en door innovatie en klantgerichtheid gezondheid en welzijn te bevorderen.

De focus op duurzame groei komt ook tot uitdrukking in ‘ImpactMark’, een benchmark, deel van Orbia’s logo, voor de voortgang van Orbia ten aanzien van de financiële gezondheid op lange termijn, ecologische duurzaamheid en sociale vooruitgang. Elk jaar zal Orbia de voortgang van de doelstellingen rapporteren aan de hand van de gemeten resultaten.

De inspanningen van Wavin op het vlak van duurzaamheid worden onverminderd doorgezet, met steun van Orbia dat investeert in een langetermijnvisie op evenwichtige groei, met oog voor de impact op people, planet en profit.

De naamsverandering van Mexichem ondersteunt daarin de ambitie van Wavin om als wereldspeler een duurzaam verschil te maken. Vanaf nu wordt Wavin de nieuwe, centrale merknaam voor alle Building & Infrastructure activiteiten binnen Orbia en gaat Wavin op wereldwijde schaal samenwerken als één team.

Meer informatie over Orbia kunt u vinden op: www.orbia.com. Meer informatie over Wavin kunt u vinden op www.wavin.com.