Zoetermeer/Gorinchem, 4 september 2017 – ENVAQUA en haar partner Easyfairs Evenementhal hebben opdracht verleend aan onderzoeksbureau Annalise Market Intelligence  voor een marktonderzoek.

Zoals reeds aangekondigd in maart tijdens de Aqua Nederland vakbeurs, hebben brancheorganisatie ENVAQUA en Easyfairs Evenementhal het voornemen tot verbreding te komen van de huidige Aqua Nederland vakbeurs. Daarbij is ook de behoefte gerezen voor een gedegen marktonderzoek naar de specifieke kansen en uitdagingen op dit gebied.

De firma Annalise Market Intelligence voert dit marktonderzoek uit onder potentiële en huidige exposanten en onder potentiële en huidige bezoekers, in samenwerking met VVM, de toonaangevende beroepsorganisatie voor milieuprofessionals.

Achtergrond
Eind 2016 hebben ENVAQUA en Easyfairs Evenementhal een meerjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hierin is onder andere vastgelegd om te komen tot een verbreding naar een milieutechnologie-brede beurs die, naast water, ook podium biedt aan (technologische) oplossingen op het gebied van lucht, afval, bodem en een circulaire economie. Het externe onderzoek, dat de kansen en uitdagingen voor (potentiele) exposanten in deze opzet in kaart brengt, wordt eind september afgerond.

 Over ENVAQUA en Easyfairs Evenementhal
ENVAQUA is de Nederlandse brancheorganisatie voor leveranciers en producenten van milieu- en watertechnologie. ENVAQUA vertegenwoordigt 125 toonaangevende lidbedrijven die wereldwijd actief zijn met een gezamenlijke omzet van EUR 3,5 miljard en 20.000 FTE. Easyfairs Evenementhal is met drie locaties in Nederland (Gorinchem, Hardenberg en Venray) en vele succesvolle eigen beursformules de nummer 1 beursorganisator in Nederland.

Frank Buijs, directeur ENVAQUA: “Onze samenwerking stelt de meerwaarde voorop voor exposanten en bezoekers van deze succesvolle vakbeurs. Tegelijkertijd werkt Nederland hard aan een schoner milieu en een circulaire economie. Omdat milieu- en watergerelateerde technologieën daarbij steeds vaker worden gecombineerd, onderzoeken we nu hoe we het beste op deze ontwikkelingen kunnen inspelen tijdens de vakbeurs.”

Bas van Gent, Group Event Director Easyfairs Evenementhal: “In navolging van onze missie ‘Visit the future’ voorzien we in de behoefte van onze communities om een verband tussen de Watertechnologische wereld en Milieutechnische wereld te realiseren. Samen met onze partner ENVAQUA verwachten wij middels dit onderzoek de wensen van bezoekers te vertalen naar de beursvloer voor een frisse ‘vernieuwde’ editie in 2018.”