Marc Luttikhuis wordt financieel directeur bij NX Filtration

NX Filtration, specialist in nanofiltratietechnologie, heeft de 46-jarige Marc Luttikhuis benoemd tot financieel directeur (chief financial officer – cfo). Luttikhuis gaat begin 2022 bij NX Filtration werken op het hoofdkantoor in Enschede. De Raad van Commissarissen zal Marc voor benoeming tot lid van de Raad van Bestuur voordragen tijdens de reguliere Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2022.

Luttikhuis bekleedde eerder cfo-functies bij Brink Group (fabrikant van treksystemen in de auto-industrie) en bandengroothandel Heuver, met verantwoordelijkheid voor financiën, IT, HR en inkoop. Hij is afgestudeerd in Bedrijfseconomie, Management & Organisatie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Ceo Michiel Staatsen van NX Filtration zegt verheugd te zijn dat Luttikhuis de directie en Raad van Bestuur komt versterken: “Hij brengt uitgebreide internationale ervaring mee als cfo in een ondernemende en snelgroeiende omgeving. Deze ervaring zal een grote steun zijn bij de verdere uitbreiding van ons bedrijf, waaronder het verder globaliseren van ons commerciële team, het uitbreiden van de productiecapaciteit voor onze baanbrekende directe nanofiltratiemembranen en het voortzetten van onze ESG-agenda.”