Premier League-kampioen Manchester City, kondigde op 10 juli jl.een wereldwijd meerjarig partnerschap met Xylem aan. Het bedrijf wordt daarmee de Official Water Technology Partner van de voetbalclub uit Manchester. Het partnerschap werd aangekondigd tijdens een evenement in Singapore dat werd bijgewoond door clublegende Joleon Lescott. Het evenement maakte deel uit van de Singapore International Water Week; het eerste platform ter wereld waar gezamenlijk aan innovatieve oplossingen voor watervraagstukken wordt gewerkt.

Xylem gaat daarnaast de krachten bundelen met zusterclub New York City FC en het damesteam van Manchester City.

Via dit partnerschap, wil Xylem aandacht vragen voor dringende wateruitdagingen en -oplossingen. Xylem zal ook samen met Manchester City werken aan Xylem Watermark-projecten, zoals het bouwen van watertorens in gemeenschappen over de hele wereld die geen toegang tot schoon water hebben. Xylem Watermark is het sociaal investeringsprogramma van het bedrijf. Wereldwijd hebben 2,1 miljard mensen thuis geen toegang tot schoon drinkwater. Dit heeft ernstige gevolgen voor de ontwikkeling van hun gemeenschap. Ieder jaar gaan er 443 miljoen schooldagen verloren door watergerelateerde ziekten en besteden vrouwen en kinderen meer dan 200 miljoen uur met het dagelijks halen van water, waardoor zij nog maar weinig tijd overhouden voor meer productieve bezigheden.

Het Xylem-logo zal op wedstrijddagen te zien zijn in het Etihad Stadium, de thuishaven van de club, en ook binnen de City Football Academy.

Damian Willoughby, Senior Vice-President Partnership van de City Football Group: “We zijn blij dit nieuwe partnerschap met Xylem te mogen aankondigen. Manchester City en Xylem spannen zich beide in om op een duurzame en innovatieve wijze te opereren, terwijl we de levens van mensen over de hele wereld willen verbeteren. We verheugen ons erop de wereldwijde liefde voor voetbal te kunnen inzetten om aandacht te krijgen voor de wereldwijde wateruitdagingen en Xylem’s inspanningen te ondersteunen om waterproblemen op te lossen.”

Patrick Decker, President en CEO van Xylem: “We zijn dolblij met onze samenwerking met Manchester City en we verheugen ons op de contacten die we met hun geweldige fans wereldwijd zullen leggen. Vanaf onze eerste ontmoeting was het duidelijk dat de waarden van City perfect aansluiten op die van Xylem. Ons doel als bedrijf is het creëren van zowel economische als maatschappelijke meerwaarde. We doen dit iedere dag door oplossingen voor waterbehoeften en -uitdagingen te leveren en via ons Xylem Watermark-programma. Een club die via voetbal een positieve verandering in de maatschappij teweeg wil brengen is voor ons dé perfecte partner. Dankzij onze samenwerking met Manchester City kunnen we hun enorme schare fans bereiken en daarmee maatschappelijke meerwaarde creëren.”

Bekijk hier de video van de lancering: Xylem ManCity Launch