Made Blue Foundation opent tweede ‘grootste tappunt van de wereld’ in Alexandrium Shopping Center Rotterdam

Sinds kort is het mogelijk om in Alexandrium Shopping Center Rotterdam zelf gekoeld en gefilterd water te tappen uit een waterkoeler van de Made Blue Foundation. De waterkoeler is geplaatst op een muur van maar liefst 2,5 meter hoog en 5 meter breed. Een vrijwillige donatie levert duizend keer zoveel drinkwater op.

Watertappen in Alexandrium Shopping Center is gratis en kan geheel contactloos. De watertap is te vinden naast de Zara bij de toiletunits.

Gratis tappunt
Hoewel het voor bezoekers gratis is om water te tappen, roept Alexandrium Shopping Center bezoekers wel op om een kleine donatie aan de Made Blue Foundation doen. Een vrijwillige donatie van 50 cent levert namelijk duizend keer zoveel water op voor de waterprojecten van Made Blue dan de hoeveelheid die getapt is.

“Met een donatie van 50 cent kunnen wij een kind een half jaar lang toegang geven tot water op school en met 2,50 geven we al een persoon een jaar lang genoeg water op te drinken, koken en te wassen”, aldus Machiel van Dooren, medeoprichter van Made Blue. “Telkens als iemand tapt, komen wij een stapje dichter bij onze missie: schoon drinkwater voor iedereen. En dat is hard nodig, want nog altijd hebben 771 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater.”

Minder plastic wegwerpflessen
Natalie Strengholt-Davison, Head of Business Development Territory is ook blij met de samenwerking met de Made Blue Foundation. “Niet alleen zijn we blij dat we met het watertappunt bij kunnen dragen aan schoon drinkwater in de landen waar dat echt hard nodig is, maar ook zetten we ons hierdoor in aan minder plastic wegwerpflessen. Wij hopen onze gasten te motiveren om een herbruikbare waterfles te gebruiken.”

Uitbreiden
“Het liefst willen we nog veel meer openbare tappunten neerzetten om zo mensen bewust te maken van onze missie. Per situatie bekijken we wat de mooiste oplossing is. We roepen mensen altijd op om te doneren, maar het water tappen zelf is natuurlijk gratis”, aldus Frank van der Tang, medeoprichter van de Made Blue Foundation.