Hydraloop is een compact waterrecyclingsysteem voor huishoudens en bedrijven, dat gebruikmaakt van innovatieve technologie zonder filters of chemicaliën (foto: Hydraloop).

Hydraloop, het Nederlandse waterrecyclingsysteem voor huishoudens en bedrijven, viel in de prijzen op de Consumer and Electronics Show (CES) in het Amerikaanse Las Vegas. Het bedrijf is de winnaar in de categorieën ‘Best Startup’ en ‘Best Sustainability Tech’ en kreeg bij de afsluitende prijsuitreiking op 9 januari ook de ‘hoofdprijs’ van de beurs: de Best-of-the-Best-award.

Eerder ontving de Nederlandse start up bovendien de Best-of-Innovation-award voor het beste product in de categorie ‘Sustainability, Eco-Design & Smart Energy’. De CES, die zijn eerste editie in 1967 in New York beleefde maar sinds 1998 Las Vegas als vaste thuisbais heeft, is al vele jaren dé toonaangevende beurs op het gebied van consumentenelektronica. De CES trekt gemiddeld zo’n 200.000 bezoekers van over de gehele wereld. De laatste jaren is er ook steeds meer aandacht voor innovatieve duurzaamheidsproducten. De prijzenregen die Hydraloop te beurt viel, maakt duidelijk dat duurzaamheid op de CES (dit jaar van 7 tot en met 10 januari) allang geen marginale categorie meer is.
(tekst loopt door onder de foto)

Hydraloop-oprichters Sabine Stuiver en Arthur Valkieser werden in Las Vegas bedolven onder de prijzen (foto: Hydraloop).

‘Enorme erkenning’
In de Amerikaanse pers kreeg de Nederlandse startup ook volop aandacht. TIME noemde de Hydraloop zelfs één van de meest innovatieve en spannende producten op de beurs. Het waterrecyclingsysteem staat dan ook op TIME’s lijst van ‘25 Best Products of CES 2020’, tussen tech-giganten als BMW, Samsung en Canon. Arthur Valkieser, de ceo van Hydraloop, is blij met de positieve pers: “Onze missie is om mensen en organisaties te helpen met het besparen van water en energie. Het winnen van deze prijzen is een enorme erkenning voor Hydraloop. En dat TIME ons waterrecyclingsysteem tot een van de 25 beste producten heeft benoemd, gaat ons enorm helpen. Hydraloop wil mensen wereldwijd laten weten dat het heel gemakkelijk kan zijn om je watergebruik te reduceren – zonder dat je daarbij comfort of levenskwaliteit verliest.”

Uitbreiding naar de Verenigde Staten
Hydraloop is gevestigd op de WaterCampus Leeuwarden en het bedrijf won in 2018 al de Water Alliance Innovation Stimulation Award. Het winnen van die prijs zorgde bovendien voor een introductie bij de Global Water Tech Hub Alliance en dat leidde vervolgens weer tot de vestiging van een Amerikaans filiaal in het Global Water Center Milwaukee, dat onlangs werd geopend.

Compact waterrecyclingsysteem
Hydraloop is een compact waterrecyclingsysteem voor huishoudens en bedrijven, dat gebruikmaakt van innovatieve technologie zonder filters of chemicaliën. Hydraloop kan 85 procent van het in huis verbruikte water recyclen. De installatie is niet groter dan een koelkast en reinigt en desinfecteert het water uit de douche, het bad en de wasmachine. Vervolgens kan het gereinigde water gebruikt worden voor het toilet, de wasmachine, de tuin of het zwembad.