Hydraloop wint WIS-award 2018 voor in-huis waterrecyclingsysteem

Hydraloop heeft 26 september tijdens de European Water Technology Week in Leeuwarden de Water Alliance Innovation Stimulation Award ontvangen. Het bedrijf kreeg de prijs voor het het innovatieve in-huis waterrecyclingsysteem dat douche-, bad- en wasmachinewater opvangt, reinigt en desinfecteert. Het water kan worden hergebruikt voor verschillende doeleinden zoals toiletspoeling, wasmachine en de tuin.

”Hier heb ik geen woorden voor”, aldus sales en marketing director Sabine Stuiver. “Ik sta nog te trillen. We hebben hier zo hard aan gewerkt. We zijn hartstikke ambitieus en dit is een geweldige steun in de rug.” Volgens juryvoorzitter Cees Buisman is het een innovatie waar de wereld aan toe is. “De wereld heeft dit soort innovaties nodig. En wij denken ook dat jullie als bedrijf hier klaar voor zijn.” Het bedrijf ontvangt een marketing- en pr-pakket ter waarde van 10.000 euro en komt internationaal in de schijnwerpers te staan, net als de andere deelnemers.

Waterbesparing
Hydraloop bespaart water door 85% van het totale binnenshuis gebruikte huishoudelijk water te recyclen. In de visie van het bedrijf wordt er over twintig jaar geen huis meer gebouwd zonder een in-huis waterrecyclingsysteem.
De WIS-award is een onderdeel van de European Water Technology Week (EWTW), die van 24 september tot en met 27 september in Leeuwarden wordt gehouden. De finalisten waren dit jaar waren behalve Hydraloop, CirTec, SEMiLLA Sanitation Hub, SolteQ Energy met de Fresh Water Mill en D2D Water Solutions met de Drop2Drink unit. Laatstgenoemde werd verkozen tot ‘runner up’.

Lees hier het persbericht