Gritta Nottelman nieuwe secretaris-directeur Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Het algemeen bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft besloten om Gritta Nottelman (47) aan te wijzen als nieuwe secretaris-directeur van het waterschap. Momenteel is Nottelman hoofd bestuurs- en directieondersteuning bij Waternet, de gezamenlijke organisatie van het waterschap en de gemeente Amsterdam. Nottelman treedt in haar nieuwe functie ook toe tot de directie van Waternet.

De secretaris-directeur organiseert het democratische besluitvormingsproces van het waterschapsbestuur en is de eerste adviseur van het algemeen- en dagelijks bestuur en de voorzitter. Nottelman volgt Jaap Kelderman op, die in februari van dit jaar afscheid nam als secretaris-directeur.

Nottelman ziet uit naar haar nieuwe functie: ‘Ik ben blij met het vertrouwen van het algemeen bestuur die met de aanwijzing in mij gesteld is. Ik beschouw mezelf als bewaker van de waterschapsdemocratie, een rol die ik met passie zal vervullen.’

Krachtige verbinder
Dijkgraaf en voorzitter van de selectiecommissie Gerhard van den Top: ‘Gritta Nottelman is een krachtige verbinder met ruime ervaring in het openbaar bestuur, in het bijzonder in de borging en vernieuwing van de interne en externe politiek-bestuurlijke samenwerking. Zij is een goede netwerker en regisseur met een heldere visie op de rol van secretaris-directeur in het tot stand brengen en onderhouden van de interne en externe politiek bestuurlijke samenwerking. Ik zie uit naar de nieuwe samenwerking.’

Eerder was Nottelman bij Waternet werkzaam als afdelingshoofd bestuurs- en directieondersteuning en strategisch bestuursadviseur. Daarvoor werkte zij onder andere als griffier bij de gemeente Diemen, als bestuursadviseur van de Burgemeester van Leiden, als journalist interne communicatie bij het Verbond van Verzekeraars en als nieuwsredacteur bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Nottelman studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.