Frodo van Oostveen stapt over van NWP naar World Waternet

Frodo van Oostveen is per 1 mei de nieuwe ceo van World Waternet, de internationale ngo van het Amsterdamse Waternet. Hij volgt Steven van Rossum op, die vier jaar World Waternet heeft geleid. Vorig jaar keerde Van Oostveen terug uit Azië, waar hij werkte aan de versterking van publiek-private waterpartnerschappen, als regiomanager van het Netherlands Water Partnership (NWP).

Van Oostveen werkte en woonde vijf jaar in Singapore en Myanmar en was daar onder meer mede-oprichter van The Water Agency, een organisatie die waterhubs beheert in Azië-Pacific om organisaties te verenigen in het aanpakken van de meest urgente wateruitdagingen in de regio.

Brede internationale ervaring
Frodo van Oostveen heeft een brede ervaring in duurzame bedrijfsontwikkeling in de internationale watersector. Hij was voorzitter van het Singapore Netherlands Water House, een platform voor netwerken, communicatie en samenwerking in de Nederlandse watersector in Singapore. Voordien was hij verantwoordelijk voor partnerschappen met meerdere belanghebbenden, gericht op de effectieve monitoring van landbouw-, water-, sanitatie- en hygiëneprogramma’s in Afrika en Zuidoost-Azië. Verder richtte hij de sociale onderneming Crazy About Water op.

Opleiding
Van Oostveen heeft een MBA van de Radboud Universiteit Nijmegen en een bachelor Marketing en Commerciële Economie van Tilburg University. Daarnaast studeerde hij af aan de Singapore Management University (Master of Tri-Sector Collaboration), waar hij leerde hoe hij opkomende leiders van bedrijven, overheden en het maatschappelijk middenveld in staat kon stellen samen te werken om duurzame oplossingen te ontwikkelen voor de grote uitdagingen van de wereld.