Dragan Savić nieuwe KWR-directeur

Dragan Savić (57) treedt op 1 juli in dienst bij KWR als nieuwe directeur. Hij volgt Wim van Vierssen op, die sinds 2007 directeur van het instituut is en op 1 juli zal aftreden vanwege pensionering.

Savić is momenteel de directeur van het Centre for Water Systems in Exeter, een internationaal erkende groep voor excellentie in water- en milieuwetenschappelijk onderzoek. Het centrum groeide de afgelopen twintig jaar in tot een organisatie met meer dan tachtig personeelsleden en een financiering van meer dan £ 5 miljoen per jaar.

De onderzoeksinteresses van Dragan Savić bestrijken het interdisciplinaire veld van hydro-informatica, dat de traditionele grenzen overstijgt van water- en milieuwetenschappen, informatica/computerwetenschap (waaronder kunstmatige intelligentie, datamining en optimalisatietechnieken) en milieutechniek. Zijn recente werk concentreerde zich op de theoretische ontwikkeling en toepassing van kunstmatige intelligentiemethoden die zijn toegepast op vele gebieden van de milieukunde.