Dijkgraaf Lambert Verheijen kondigt vertrek aan

Dijkgraaf Lambert Verheijen van waterschap Aa en Maas zal na 15 dienstjaren het stokje overdragen aan iemand anders. Zijn officiële pensioendatum ligt eind april 2021, maar het moment van zijn afscheid zal hij samen met zijn bestuur kiezen. De sollicitatieprocedure voor zijn opvolger is inmiddels gestart.

In 2005 startte Verheijen als dijkgraaf bij Aa en Maas en hij zit nu in zijn derde ambtstermijn. Vanaf 1987 was hij lange tijd lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant, en vanaf 1992 ook lid van Gedeputeerde Staten. Van 2015 tot 2019 zat hij namens de PvdA in de Eerste Kamer.

‘De mooiste baan die je kunt hebben’
“Na 15 dienstjaren als dijkgraaf is het tijd het stokje over te dragen en mijn tijd te gaan besteden aan andere dingen in het leven. Ik doe dit met gemengde gevoelens, want dijkgraaf zijn van dit waterschap is de mooiste baan die je kunt hebben”, aldus Verheijen. “Het is ook een uitdagende baan gezien de klimaatvraagstukken die voor ons liggen. Deze laatste maanden steek ik dan ook graag mijn energie in de uitdagingen van het waterbeheer.”

‘Beduidend toegevoegde waarde’
Ernest de Groot, lid dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas: “Opvallend aan Lambert Verheijen is zijn brede interesse in alle watergerelateerde zaken. Zijn enorme hoeveelheid kennis is van beduidend toegevoegde waarde. Dat geldt ook voor zijn grote netwerk op Europees, landelijk, provinciaal en regionaal niveau dat hij ten dienste van het waterschap inzet.”