Caroline Bäcker benoemd als directeur-bestuurder NWP

Het Netherlands Water Partnership (NWP) heeft Caroline Bäcker per 1 januari benoemd als nieuwe directeur en voorzitter van het NWP-bestuur. NWP kreeg daarmee bovendien een nieuwe bestuursstructuur waarbij de leiding en operationele verantwoordelijkheid duidelijk bij de directeur en voorzitter zijn neergelegd. Bäcker volgt Henk Nieboer op die het afgelopen jaar interim-directeur was.

Caroline Bäcker werkte tot juli 2021 bij Mott MacDonald (het vroegere Euroconsult) als internationaal divisiemanager water, milieu en klimaatverandering. Ze heeft veel ervaring met internationale samenwerking, voor het grootste deel in de watersector. Ze werkte samen met ministeries, community’s en internationale financiers zoals de Wereldbank, KFW, de Nederlandse overheid en de Europese Unie. Het eerste decennium van deze eeuw werkte Bäcker in het buitenland (Pakistan, Mauritius en Egypte), eerst voor Arcadis, daarna voor Mott MacDonald. Zowel Arcadis als Mott MacDonald (Euroconsult) komen overigens voort uit de Heidemij.

“Ik ben verheugd en trots om deze nieuwe functie bij NWP op mij te nemen”, zegt Bäcker. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het uitstekende NWP-team, onze leden en partners. Ik hoop kansen te creëren en een geïnspireerd antwoord te geven op de wateruitdagingen van vandaag en de toekomst. Ik wil graag mijn oprechte dank uitspreken aan het voormalige NWP-bestuur voor zijn voortdurende werk aan het versterken van de positionering van NWP, en aan Henk, die NWP het afgelopen jaar vooruit heeft geholpen.”