Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Emissie Symposium Water | 23 september

23 september | 08:00 - 17:00

evenementen watersector

Online middagsymposium met traditiegetrouw de laatste ontwikkelingen rond emissies naar het oppervlaktewater, zoals PFAS, de prioritering van gevaarlijke stoffen en de nieuwe cijfers voor de afspoeling van metalen vanuit landbouw- en natuurgronden.

http://www.emissieregistratie.nl/erpubliek/bumper.nl.aspx

 

Actualiteit gegevens

Hier vindt u de meest recente emissiegegevens voor de emissiejaren 1990, 1995, 2000, 2005, 2010, 2015 en 2017 t/m 2019 (vastgesteld januari 2021) met bijbehorende verklaringen van de ontwikkeling van de emissies. Deze gegevens zijn verdeeld met (deels) vernieuwde ruimtelijke toedelingen. Een gedetailleerde uitleg hoe de emissies naar lucht bepaald worden, staat beschreven in de zogenaamde methoderapporten. Voor water worden de methodes beschreven in de factsheets.
Wilt u geïnformeerd worden als er nieuwe (of gecorrigeerde) emissiegegevens beschikbaar zijn? Vul dan het contactformulier in.

De emissieregistratie

Sinds 1974 werkt een groot aantal organisaties hecht samen in het project emissieregistratie. Doel is het jaarlijks verzamelen en vaststellen van de uitstoot van verontreinigende stoffen naar lucht, water en bodem. Het project levert zo de emissiegegevens voor onderbouwing van milieubeleid. Het vormt de basis voor vele rapportages, bijvoorbeeld die in het kader van het Kyoto-protocol. Meer over de emissieregistratie…

Bekijk meer evenementen uit de watersector.

Gegevens

Datum:
23 september
Tijd:
08:00 - 17:00