Laden Evenementen

« Alle Evenementen

SDG Café over water | 23 september

23 september

evenementen watersector

Deze editie van SDG Café over water staat in het teken van de mondiale watervraagstukken. Sprekers belichten het streven van de Verenigde Naties dat in 2030 iedereen in de wereld toegang heeft tot schoon drinkwater en een deugdelijke toilet, zoals  is vastgelegd in de Sustainable development goal 6. Dit streven gaat hand-in-hand met het bestrijden van water-gerelateerde rampen zoals droogte en overstromingen. De bijeenkomst over Teveel, Te weinig en Te vies water  is live (Leiden) en online te volgen.

Voorlopig Programma SDG Café over water

15:00 Opening van het cafe door Thea Fierens. Korte kennismaking.

15:10 Introductie op het thema door Jos Walenkamp: Water, te veel, te weinig, te vies.

15:15 Keynote door Prof. Dr. Ir. Hubert Savenije, Hoogleraar Hydrologie van de TU Delft

15:35 Bijdrage door Ashley North, Wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit en Beheer Openbare Ruimte in Leiden: Over water in de stad, de stad als spons.

15:55 Q&A met de zaal, fysiek en online

16:15 Diverse pitches van Hoogheemraadschap Rijnland, YUYU River Education Islands, en anderen. U wordt van harte uitgenodigd zich aan te melden voor een pitch bij thea.fierens@gmail.com.

16:35 Q&A met de zaal, fysiek en online

16:45 Water: te veel, te weinig, te vies? Wat geven we door voor de toekomst? Samen stellen we adviezen en conclusies op om  aan te bieden aan bijvoorbeeld het ministerie, gemeente en partners.

17:00 Slot van de bijeenkomst en drankje

The Field is te vinden naast het station Leiden Centraal op Stationsplein 25, 2312 AJ Leiden. Parkeren kan in de naastgelegen Parkeergarage Morspoort.

Meer informatie over SDG Café over water

Water agenda

Gegevens

Datum:
23 september
Evenement Tags:
, ,