Volgende week dinsdag start de 12e editie van de Aqua Nederland vakbeurs & Rioleringsvakdagen. Op 13, 14 en 15 maart biedt de Evenementhal in Gorinchem ruimte aan watertechnologie en vinden er tal van seminars en presentaties plaats. Anders dan andere jaren start de beurs niet meer in de middag. De deuren gaan om tien uur ’s ochtends open en sluiten om zes uur. Mis het dus niet!

Vorig jaar brachten bijna 10.000 waterprofessionals een bezoek aan de beurs. Directeur Frank Buijs van Envaqua vertelt dat ook dit jaar de beursvloer snel volledig was uitverkocht. Er zijn bijna vierhonderd standhouders aanwezig. Volgens Buijs is er tijdens deze editie extra aandacht voor legionella en het verwijderen van medicijnresten uit afvalwater.

Innovatiestraat
Nieuw dit jaar op de Aqua Nederland vakbeurs is de Innovatiestraat. Deze straat biedt een meterslange rij van exposanten met nieuwe en innovatieve technologieën. Het tweede nieuwe initiatief op de vakbeurs is ‘In de schijnwerpers’. Dit onderdeel vindt plaats in het speciale kennistheater waar ondernemers iedere dag innovatieve product presenteren. Het podium is bedoeld om bij de beursbezoekers specifieke oplossingen voor het voetlicht te brengen.

Carrière evenement
Daarnaast is er in het kennistheater op donderdag 15 maart ook een carrière evenement. Easyfairs Evenementenhal organiseert dit in samenwerking met Watertraineeship. Studenten en jonge professionals kunnen hier leren over de carrière mogelijkheden in de watertechnologiesector.

Ga voor meer informatie over het programma naar Waterforum Magazine.