Via Dajiang Environment Corporation werd Acquaint, gevestigd in Leeuwarden, uitgenodigd om deel te nemen aan de “Yangtze Water Award” Global WaterTech Challenge. Acquaint haar waterinnovatie werd geselecteerd om tijdens de grote finale te worden gepresenteerd. Deze werd gehouden tijdens de internationale top ‘International Top-level Forum on Engineering Science and Technology 2019 & the 4th Singapore-Nanjing Eco Hi-Tech Island International Water Environment Management Summit’ op 16 en 17 oktober 2019, in Nanjing, China. Rudy Dijkstra, algemeen directeur Acquaint, presenteerde Acquaint’s geavanceerde technologie op het gebied van de betrouwbaarheid van leidingsystemen verhogen. Deze technologie werd beloond met een 3e prijs ter waarde van $60.000,00.

Rudy Dijkstra, algemeen directeur Acquaint B.V., nam deel aan de internationale top ‘International Top-level Forum on Engineering Science and Technology 2019 & the 4th Singapore-Nanjing Eco Hi-Tech Island International Water Environment Management Summit’, in Nanjing, China op 16 en 17 oktober 2019. Op donderdag 17 oktober 2019 kreeg Rudy de kans om Acquaint aan het publiek te presenteren tijdens de ‘Round-table Talk on Global Water Innovation’. Hij legde uit welke preventiemethoden worden gebruikt om het falen van buisleidingen te voorkomen. Acquaint’s inspectietechnieken geven 100% inzicht, 85% kostenreductie, 90% risicoreductie en 98% CO2-reductie, en dragen bij aan het bereiken van ‘operational excellence’.
Andere Nederlandse waterexperts, die hun wereldwijde waterinnovaties presenteerden, waren Marcel Zevenbergen, Program Manager liquid sensing solutions Holst Centre, Dragan Savic FREng, Chief Executive Officer bij KWR Water Research Institute en Walter G.J. van der Meer, algemeen directeur van Oasen NV.

Op 17 oktober 2019 stond het middagprogramma in het teken van de grote finale van de “Yangtze Water Award” Global WaterTech Challenge. Deze Global WaterTech Challenge, georganiseerd door Singapore-Nanjing Eco Hi-Tech Island, laat de beste samenwerkingsverbanden tussen China en Singapore zien en heeft als doel het creëren van een modelstad, met koolstofarme en groene innovaties die de water, wetenschap en technologie industrie bevorderen.
Het doel van de competitie was innovaties vanuit de gehele wereld samenbrengen, en gezamenlijke interesse te delen op het gebied van water, wetenschap en technologie, en praktische oplossingen te creëren voor duurzame ontwikkeling door middel van wereldwijde waterinnovatie.
Rudy Dijkstra presenteerde Acquaint’s geavanceerde technologie op het gebied van de betrouwbaarheid van leidingsystemen verhogen, wat resulteerde in een 3de prijs ter waarde van $60.000,00.

Leidingeigenaren en managers worden geconfronteerd met een toename van lekverliezen en vervangingsinvesteringen. De resterende technische levensduur is over het algemeen onduidelijk en het is lastig om het onderhoud ervan te prioriteren. Dit veroorzaakt een verhoogd risiconiveau. Om dit probleem op te lossen biedt Acquaint een nieuwe benadering van risicobeheersing, door middel van het combineren van verzamelde inspectiedata, data science en een eenduidige asset management methode.

De 3de prijs bij de “Yangtze Water Award” Global WaterTech Challenge zal een boost geven aan de zakelijke relatie van Acquaint met China. Het geeft hen de mogelijkheid om het technologie-eiland met diverse innovaties te betreden en ondersteuning te ontvangen voor het talentenintroductieplan.