Waterschappen sluiten coupures bij Delfzijl

De dijkdoorgangen bij Delfzijl zijn donderdagochtend rond 10.00 uur gesloten. Dat meldt waterschap Hunze en Aa’s op Twitter. Waterschap Noorderzijlvest verwacht dat de dijkdoorgangen 6 oktober om 16.00 weer opengaan.

Tussen 13.00 en 13.15 uur bereikte het water in Delfzijl met NAP +3,25 meter het hoogste punt. Het water zakt momenteel en naar verwachting gaat waterschap Noorderzijlvest 6 oktober rond 15.00 uur starten met het openen van de dijkdoorgangen. De weg zal dan rond 16.00 weer begaanbaar zijn. De waterschappen besloten 5 oktober de coupures te sluiten. Het is de eerste keer dit seizoen dat de dijkdoorgangen dicht gingen. De hoge waterstand is het gevolg van de harde (noord)westenwind, die het water in de Eems opstuwt.

Verwachtingen

De verwachting is dat het water vannacht en morgen ook hoger staat dan normaal. Het waterschap  houdt daarom de voorspellingen goed in de gaten. Zoals het nu lijkt hoeven de dijkdoorgangen vannacht niet dicht. De voorspelling is dat het water tot NAP + 2,70 komt. Het waterschap sluiten de dijkdoorgangen vanaf NAP + 3.00 meter.

Bekijk hier een video van de sluiting